Hoppa till huvudinnehållet

Tredje segern för Björn Goop i Prix d’Amerique

Publicerad:
Björn Goop tog sin tredje seger i Prix d’Amerique i helgen.
Björn Goop tog sin tredje seger i Prix d’Amerique i helgen. Foto: LeTrot

Björn Goop har för all framtid skrivit in sig i historieböckerna. I söndags vann han sin tredje seger i världens största lopp, Prix d’Amerique, på Vincennes travbana strax sydost om Paris.

Björn Goop, med licens på Färjestad och gård på Lökene strax utanför Kil, är en flitig deltagare i loppen på franska banor och han har ett stall på Grobois med ett tjugotal hästar på träningslistan.

2018 segrade Goop med Readly Express och följde upp det med att 2020 vara i topp med Face Time Bourbon.

Just Face Time Bourbon var också segerhästen i årets upplaga och detta som stor favorit. Han har under sin karriär vunnit 28 av sina totalt 33 starter.

Främste utmanare var på förhand Davidson Du Pont med Jean-Michel Bazire i sulkyn. Det var han som kunde haka på när Face Time Bourbon ryckte undan runt slutsvängen, men utgjorde dock aldrig något ordentligt hot.

Segertiden blev nytt rekord där klockorna visade 1.10,8/2 700 meter.

Förstapriset i detta storlopp löd på 450 000 euro, vilket i runda slängar motsvarar 4,5 miljoner svenska kronor.

Hästen, som är efter Ready Cash och Vita Bourbon, tränas av fransmannen Sébastien Guarato.

Svensktränat i form av Power och Robert Berg fanns med i det stora fältet på 18 hästar, men efter en ganska hård inledning till ledningen tröttnade Power och hamnade i det slagna fältet.

Artikeltaggar

Björn GoopFrankrikePrix d'AmeriqueTravVincennes

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.