Hoppa till huvudinnehållet

Konsumenterna i Åmål klagar mest på hantverkare

Publicerad:
Åmålsborna klagar mest på hantverk. Drygt en tiondel av alla klagomål som kom in under 2020 var på grund av hantverkstjänster.
Åmålsborna klagar mest på hantverk. Drygt en tiondel av alla klagomål som kom in under 2020 var på grund av hantverkstjänster. Foto: Elinor Thuresson

I förra veckan kom topplistan för konsumentklagomål 2020, i såväl Åmål som Västra Götalandsregionen och hela landet. I Åmål klagas det mest på hantverkstjänster.

10,7 procent av klagomålen som kom in i Åmål gällde hantverkstjänster, vilket var 3,9 procentenheter högre jämfört med riksnivå och 2,4 procentenheter högre än i Västra Götalandsregionen.

Högst på riksnivå gällde klagomål på flygresor, 9,3 procent, och på andra plats kom klagomål på begagnade bilar, med 8,6 procent. I Åmål var motsvarande siffra på klagomål om begagnade bilar 7,1 procent, som gav en tredjeplats i kommunen.

I Västra Götalandsregionen stod klagomålen på begagnade bilar för den största andelen klagomål, med 9,2 procent. Flygklagomålen kom på tredje plats, med 6,4 procent.

En siffra som sticker ut i Åmål är andelen klagomål på grund av spärrtjänst, ID-skydd och larm. 8,3 procent av klagomålen föll in i den kategorin, näst flest i Åmål.

– Många äldre råkar ut för det när de hamnar i avtal som de inte vet om att de skrivit under, skriver Anna Karlsson, budget- och skuldrådgivare i Säffle och Åmål.

Budget- och skuldrådgivningen i Åmål hade enligt Anna Karlsson rekordmånga ärenden 2020, trots att effekten av covid-19 inte tagit vid ännu.

Artikeltaggar

ÅmålAnna KarlssonKonsument

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.