Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Miljöpartiet saknar sunt förnuft

Publicerad:
I Miljöpartiet saknas det sunt förnuft, menar insändarskribenten. I SVT fanns ett inslag om att man inte ska dammsuga i onödan.
I Miljöpartiet saknas det sunt förnuft, menar insändarskribenten. I SVT fanns ett inslag om att man inte ska dammsuga i onödan. Foto: LEIF R JANSSON / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Man vet inte om man skall skratta eller gråta? Sverige har i modern tid haft säker och utsläppsfattig energiförsörjning, vattenkraft i Norrland och modern och säker kärnkraft.

Nu när vi har en lite längre köldknäpp ligger vi på gränsen för egen försörjning och det stora oljekraftverket i Karlshamn har startats. Då går SVT ut – på regeringens uppdrag – och vädjar till oss att inte dammsuga i onödan, man tror inte det är sant.

Faran är Miljöpartiet, där det förmodligen saknas sunt förnuft. Vindkraften byggs ut med stora subventioner som vi alla betalar med elcertifikatsavgiften på våra räkningar. Tyvärr blåser det som minst när det är kallt.

Nu skall vi bilägare snart påtvingas dåligt samvete om vi inte köper någon form av laddbar bil, men var skall strömmen tas ifrån? Långt ifrån alla har möjlighet till laddning, beroende på hur man bor.

Miljövänner är vi nog de flesta. Själv går och cyklar jag varje dag, handlar det nödvändiga som får plats i ryggsäcken, och kör sällan onödiga bilresor.

Men som sagt, Miljöpartiet verkar helt och hållet ha tappat verklighetsuppfattningen. Det gäller både kommuner och regering...

Tänk till nu, nästa år är det val.

Göran Torkildsson

Artikeltaggar

InsändareMiljöpartietSVT