Hoppa till huvudinnehållet

Goop petas bakom stjärnhästen

Publicerad:
Björn Goop petas nu som kusk till världens bästa travhäst Face Time Bourbon.
Björn Goop petas nu som kusk till världens bästa travhäst Face Time Bourbon. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter andraplatsen i Prix de France i söndags riktade Face Time Bourbons ägare Antonio Somma kritik mot Björn Goop.

Nu står det klart att han petar Goop, något som han berättade i Equidias sändning på torsdagen.

– Jag vill tacka Björn Goop som varit en bra kusk, sa han.

Tredje segern för Björn Goop i Prix d’Amerique

Sedan hösten 2018 har Björn Goop varit kusk till Face Time Bourbon och under den perioden har hästen utvecklats från att vara en ultratalang till världens bästa travhäst.

Vinsterna i de två senaste upplagorna av Prix d’Amérique sticker såklart ut men det har varit enorma framgångar även i övrigt.

Goop har kört Face Time Bourbon i 29 starter och det har blivit 24 vinster, fem andraplatser, några världsrekord och cirka 26 miljoner kronor i inkörda pengar.

Men majoritetsägaren Antonio Somma var inte nöjd efter andraplatsen i Prix de France i söndags. I den starten kördes Face Time Bourbon i ett stenhårt tempo i ledningen och på upploppet kom mjölksyran och han förlorade mot Delia de Pommereux.

– Ett sådant taktiskt fel till från Björn Goop och han kör inte hästen längre, sa Somma då till travjournalisten Claude Piersante.

”Resan slutar”

Men det stannade redan vid söndagens start för Björn Goop som kusk till Face Time Bourbon.

Antonio Somma var med i den franska travkanalen Equidia under torsdagen och gav följande besked

– Vi vill tacka Björn Goop som har varit en väldigt bra kusk till Face Time Bourbon i 17 månader men resan slutar med starten i Prix de France.

Björn Goop kommenterar händelsen på Twitter.

– Att en häst får ny kusk tillhör spelets regler. Jag är tacksam för att jag fått möjlighet att köra Face Time Bourbon. Jag önskar hästen och kretsen kring honom all lycka i framtiden.

Raffin tar över

Somma berättade även att han till hästens tränare Sébastien Guarato föreslagit att Eric Raffin, Matthieu Abrivard eller Frank Nivard skulle bli ny kusk på stjärnhästen

Guarato var också med i sändningen och gav ett klart besked:

– Eric Raffin kommer att köra framöver. Jag frågade honom och han tackade ja. Han har redan vunnit lopp med Face Time Bourbon så det känns som ett naturligt val.

Artikeltaggar

Björn GoopFace Time BourbonFrankrikeTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.