Hoppa till huvudinnehållet

Födelsedag: Mikael Hedlund trivs på Gotland

Publicerad:

Åmålskillen Mikael Hedlund som bor på Gotland och spelar division 1-hockey i Visby/Roma fyller 22 år på onsdagen – och firar det med match mot Vimmerby.

Mikael Hedlund bor på Gotland tillsammans med sin flickvän Anna Wall och har bott där under två vintrar. Han flyttade dit i samband med att han började spela i Visby/Roma.

Dagarna ägnas såklart mest åt hockey, både träning i ishallen, men också matcher. Han tränar också på sin lediga tid, då blir det träning i gymmet.

När Mikael Hedlund inte spelar hockey, umgås han med sin flickvän, kompisar, spelar padel och gymmar. Han jobbar extra som vikarie på en skola och vikarierar i de ämnen, där han behövs.

Åtta timmar hemifrån

Till Åmål är det mellan åtta-nio timmar för att ta sig hem, så att åka hem under helgerna finns inte på kartan. Mikael Hedlund planerar att komma hem och vara i Åmål under sommaren.

När PD pratar med Mikael Hedlund på telefon var han nyligen hemkommen från en tre dagars roadtrip till Karlskrona.

För att ta sig till fastlandet och spela match krävs några timmar på färjan innan de kan komma i land och senare förberedda sig på plats i hockeyhallen.

Hur spenderar du tiden på båten?

– Båten går runt sju på morgonen och då brukar jag sova och kolla på film. På hemvägen blir det att vi hänger och spelar kortspel. Senast hade vi det extra lyxigt med en hytt, säger han.

Karriären växte fram

Hockeyintresset har kommit naturligt för honom. Hans pappa, Thomas Hedlund spelade hockey, liksom hans två äldre bröder, Pelle Hedlund och Johan Hedlund, som fortfarande är aktiva. Mamma Marita Gillberg har också varit med i hockeyhallen som support.

Micke Hedlunds position i laget är ytterforward och har alltid varit. Det är en position som han trivs bra med och vill inte spela i någon annan.

– Om jag inte hade spelat hockey hade jag nog spelat en annan lagsport, kanske fotboll, säger han.

I december 2018 fick han en blodpropp i hjärnan och fick ta en paus från hockeyn. Drygt tre månader senare var han helt återställd och var tillbaka på isen. Han var med och spelade de två sista matcherna för den säsongen i Färjestads juniorlag.

Hur hade det varit om du inte kunnat komma tillbaka?

– Jag hade varit förtvivlad, men jag hade fått hantera det och jobba med något annat inom hockeyn istället.

Mikael Hedlund kommer att spela klart säsongen i Visby/Roma och sedan får han se i framtiden, vad som kommer hända härnäst.

Födelsedagen kommer han att fira genom att spela match, men han hoppas på att få någon överraskning. Micke Hedlund hoppas på att han får äta god mat, kanske tårta.

Och givetvis hoppas han en vinst för laget under onsdagskvällens match.

Artikeltaggar

ÅmålFödelsedagarGotlands kommunMikael Hedlund

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.