Tre föreningar i Åmål får kompensationsstöd

Publicerad:
Hugo Anderssons Åmåls SK får 82 000 kronor i kompensationsstöd. Foto: Johan Lindahl

Tre föreningar i Åmål tilldelas kompensationsstöd av Riksidrottsförbundet (Rf) för perioden 1 oktober till 31 december. Hur stort stödet blir beror på hur mycket klubben förlorat på coronapandemin. Totalt delas 130 miljoner ut, fördelat på 2 000 föreningar och i Åmål får Åmåls SK mest.

Stödet ska baseras på klubbarnas omsättning, samt uteblivna intäkter och kostnader för evenemang som inte gått att undvika. Totalt kommer alla föreningar att få drygt 40 procent av den summa de ansökt om.

I Åmål får Åmåls SK störst stöd, 82 000 kronor. Därmed får hockeyklubben nästan 20 000 mer än Grums IK i Hockeyettan (63 000 kronor). Därefter kommer Tösse IF, som får 49 000 kronor. Den tredje och sista föreningen som får stöd är Åmåls ridklubb, som blir tilldelade 10 000 kronor. Även IFK Åmål sökte stöd men fick inte det beviljat.

– Även om det känns bra att vi nu kan kompensera idrottsföreningarna till en del för uteblivna intäkter under slutet av 2020 är jag orolig. Inga föreningar har kompenserats fullt ut under 2020 och pandemin pågår. Just nu har vi inga mer löften om ytterligare stöd från regeringen från 1 mars och framåt, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och fortsätter:

– Som företrädare för landets största folkrörelse är det anmärkningsvärt, inte minst när det samtidigt förlängs stöd inom andra områden – men inte idrotten. Våra engagerade ledare runt om i Sverige måste kunna känna att deras insatser värderas högre och att de kan lita på att föreningen även framåt kommer att kompenseras för att klara att överleva.

I Säffle får fyra föreningar stöd och Säffle SK mest, 53 000 kronor.

Fördelning av stöd i Åmål och Säffle

Åmål:

Åmåls SK, 82 000 kronor

Tösse IF, 49 000 kronor

Åmåls ridklubb, 10 000 kronor

IFK Åmål, ej beviljat stöd

Säffle:

Säffle SK, 53 000 kronor

Säffle HC, 47 000 kronor

Säffle ridklubb, 46 000 kronor

Säffle konståkningsklubb, 5 000 kronor

Säffle simsällskap, ej beviljat stöd

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls RidklubbÅmåls SKCoronavirusetFotbollHästsportInnebandyIshockeyRiksidrottsförbundetTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare