Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshäst nosen från seger med Aarum i sulkyn

Publicerad:
Travkusken Dagfinn Aarum satt bakom Imparator Boko på Färjestad, när hästen var nosen från att vinna. Foto: Mikael Solberger

Färjestad körde lunchtävlingar på måndagen och det var ytterst nära seger för Åmålstränade Imparator Boko i V5-avdelning 4.

Marcus Carlsson äger och tränar sexåringen som kördes av Dagfinn Aarum. Imparator Boko bjöds på ett fint lopp i tredje utvändigt, medan jättefavoriten Oskar Of Sand tog över ledningen efter 500 meter.

På sista långsidan fick Imparator Boko gå med i tredjespår för att i sista sväng komma med ett eget angrepp ute i spåren. Ett angrepp som bet bra.

Hela upploppet ner närmade han sig Oskar Of Sand, som dock höll undan med en nos. Båda noterade tiden 1.16,6a/2 140 meter och får plusbetyg.

Ett fjärdepris blev det i V4-avdelning 1 för Åmålshästen Tornado Jet, som gjorde ett gott dagsverke i årets andra start och noterade 1.16,0/2 660 meter med Mikael J Andersson i vagnen. Här galopperade lägesgynnade Carlos Lennon bort sig och utgick.

Artikeltaggar

Dagfinn AarumFärjestadstravetFärjestadstravetTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.