Hoppa till huvudinnehållet

Ny ungdomsserie skapas – premiär och final i Åmål

Publicerad:
Travregionen Värmland/Dalsland startar en ungdomsserie för att säkra en ljus framtid för sporten. Kommer nästa Björn Goop att delta kanske?
Travregionen Värmland/Dalsland startar en ungdomsserie för att säkra en ljus framtid för sporten. Kommer nästa Björn Goop att delta kanske? Foto: Erica Augustsson

Regionen Värmland/Dalsland satsar på en ny ungdomsserie inom travsporten. Kuskar och ryttare mellan 16 och 25 år kommer att få delta – och både premiären och finalen kommer att gå i Åmål, 25 april respektive 17 oktober.

Serien får namnet Travrikes unga och går på travbanorna i Åmål, Årjäng, Arvika och Färjestad. Totalt kommer 25 lopp att köras, där vissa även är öppna för kuskar och ryttare över 25 år. De äldres resultat räknas dock inte med i serien. Där kommer bara poäng att delas ut till kuskar som är 16–25 år.

– Syftet är att skapa en plattform och möjlighet för ungdomar att köra lopp i vår region. Vi vill visa att vi satsar på de unga inom storhästtravet och i samband med dessa lopp lyfta våra egna ungdomar extra och ge dem möjligheten att synas, säger Årjängs travbanechef Johanna Karlin i ett pressmeddelande.

Pris till Åmålssegraren

När sista loppet har gått kommer två segrare att utses: slutsegraren i serien och segraren i finalen på Åmålstravet. Dessutom kommer priser att delas ut till vinnaren av varje enskilt lopp.

Varje kusk kommer att erbjudas ett mentorskap från en erfaren kusk, i samarbete med Svensk Travsport. För Åmålskuskarna är det Jonas Moberg som är mentor.

Enligt Johanna Karlin skapas serien för att säkra travsportens framtid i regionen.

– Målet är att regionens licensinnehavare ska få fler styrningar. Det är viktigt att vår travsport har en ljus framtid och att nya stjärnor kommer fram och får utrymme. Rekrytering är grunden för en långsiktig sport i vår region och det övergripande målet är alltid fler aktiva i sporten.

Schema för Travrikes Unga 2021 (Åmål markerat)

25 april: Åmålstravet, två lopp

3 maj: Färjestadstravet

7 maj: Årjängstravet

17 maj: Färjestadstravet, två lopp

31 maj: Färjestadstravet

11 juni: Årjängstravet

27 juni: Arvikatravet, två lopp

7 juli: Åmålstravet, två lopp

16 juli: Årjängstravet

21 juli: Arvikatravet

28 juli: Arvikatravet

6 augusti: Årjängstravet

13 augusti: Årjängstravet, två lopp

6 september: Färjestadstravet

12 september: Åmålstravet

26 september: Årjängstravet, två lopp

10 oktober: Åmålstravet

11 oktober: Färjestadstravet

17 oktober: Åmålstravet (Final)

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetÅmålstravetÅmålstravetÅrjängÅrjängstravetArvikaFärjestadstravetFärjestadstravetJohanna KarlinJonas MobergKarlstadTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.