Hoppa till huvudinnehållet

Mohlin och Nyström signerade – lång kö utanför bokhandeln

Publicerad:
Maria Nilsson är en barndomsvän till Peter Nyström och Peter Mohlin. Hennes föräldrar är goda vänner med Peter Mohlins föräldrar och familjerna brukade semestra tillsammans.
Maria Nilsson är en barndomsvän till Peter Nyström och Peter Mohlin. Hennes föräldrar är goda vänner med Peter Mohlins föräldrar och familjerna brukade semestra tillsammans. Foto: Elinor Thuresson

När författare ska signera böcker i sin hemstad, blir det många återseenden och bekanta ansikten. Det blev lång kö utanför Åmåls bok- och pappershandel på skärtorsdagen när Peter Mohlin och Peter Nyström kom på besök.

Kön på gågatan var inte den enda kön i stadskärnan den här eftermiddagen. Men i slutändan slog nog bokhandeln både fiskbilen och Systembolaget.

Åmålsförfattarna hade tur med vädret under skärtorsdagsturnén till Dalslands bokhandlar. Åmåls bokhandlare Jürgen Picha var med hela vägen under en dag som inkluderade såväl kryddstark lunch i Bengtsfors som en angenäm solvägg i Mellerud.

Intresset var stort. Inte minst i Åmål. Här såldes första exemplaret av ”Den andra systern” redan direkt när affären öppnade och det var flera i kön som vittnade om att de inte kunde bärga sig att få se hur det går.

– Den är spännande. Jag är imponerad, det är en av de bästa böcker jag läst på länge faktiskt, säger bokhandlare Heimo Picha, som liksom många andra Åmålsbor känner Peter Mohlin och Peter Nyström sedan de var små. Författarna umgicks med bokhandlarens yngste son.

Malin Robertson Harén är vän med Peter Nyström och Peter Mohlin sen uppväxten och har även haft fotouppdrag för Peter Mohlin. Hon blev glad när hon fick höra att hon skulle få servera vännerna frukost dagen efter, som frukostvärdinna på Upperud 9:9.
Malin Robertson Harén är vän med Peter Nyström och Peter Mohlin sen uppväxten och har även haft fotouppdrag för Peter Mohlin. Hon blev glad när hon fick höra att hon skulle få servera vännerna frukost dagen efter, som frukostvärdinna på Upperud 9:9. Foto: Elinor Thuresson

För Peter Mohlin och Peter Nyström blev det återträff efter återträff, med goda vänner, bekanta och andra som sökte lite extra spänning i tillvaron inför påsk. Någon hade till och med hunnit läsa en bra bit, genom att ha köpt boken på förmiddagen för säkerhets skull och nu återvände för att få den signerad.

I kön fanns rätt så många lärare och Peter Mohlin bad särskilt Kent Ståhl om ursäkt för att han inte varit bättre i matematik.

– Men jag gjorde så gott jag kunde, säger Peter Mohlin.

Artikeltaggar

Åmåls Bok & PappershandelÅmåls centrumHandelJürgen PichaLitteraturPeter MohlinPeter Nyström

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.