Hoppa till huvudinnehållet

Ny framgång för Malin Larsson - Justus N.A. tvåa i Th Egnells Memorial

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Malin Larsson, här från fjolårets travgala, då hon intervjuades av Johan Abenius, fick en ny framgång med Justus N.A., som hon äger och tränar.
Malin Larsson, här från fjolårets travgala, då hon intervjuades av Johan Abenius, fick en ny framgång med Justus N.A., som hon äger och tränar. Foto: Björn Martinsson

Åmålshästen Justus N.A., ägd och tränad av Malin Larsson från Säffle, blev tvåa i Th Egnells Memorial för kallblod, på Färjestads långfredagstrav.

Det var stortrav på Färjestad under långfredagen med flera rubriklopp och V75. Ett av huvudloppen var Th Egnells Memorial för kallblod och ett lopp som körts ända sedan 1936, då Färjestadstravet invigdes.

Från Åmål fanns Justus N.A. med i startfältet. Hästen ägs och tränas av Malin Larsson och kördes av Emilia Leo. Ekipaget tillhörde de mindre betrodda i loppet.

Sexåringen bjöds på ett fint lopp och smögs med på innerspår som trea i det högt uppskruvade tempot, där ledande Harald öppnade första kilometern på snabba 1.24,0.

Ur sista sväng galopperade utvändige Mjölner Loke och från ledarens rygg fick Trö Flax luckan för Magnus Jakobsson och fick kort därefter greppet på Harald. Bakom Trö Flax blev det också öppning för Justus N.A. och det blev dessa två skrällarna som gjorde upp.

Segern gick till 62-oddsaren Trö Flax och längden bakom spurtade Åmålshästen Justus N.A. till en klar andraplats på sin nya rekordtid 1.23,8/1 640 meter. En rekordsänkning med flera sekunder.

Detta var andra starten för ägaren och tränare Malin Larsson som haft honom i sin vård i knappt tre månader. Hästen inledde med ett fjärdepris på Färjestad för ett par veckor sedan och nu ett andrapris i Th Egnells var imponerande.

Andrapriset löd på 50 000 kronor och innebar en fin start för B-tränaren Malin Larsson från Säffle med licens på Åmålstravet.

För Arc En Ciel blev det en penningplacering i V75-avdelning 6, där hon för Kristian Lindberg fanns i femte invändigt men fick aldrig riktigt fritt spelutrymme över upploppet. Seger här till storskrällen Witty och Erik Berglöf.

Utanför V75-ramen tog Imparator Boko ett fjärdepris i eftermiddagens sista lopp med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen gjorde ett starkt lopp och rekordsänkte till 1.15,8/2 140 meter.

V75-omgången på Färjestad blev en svårlöst gåta där Trö Flax och Witty var städade undan rejält i kuponghögen då de endast var streckade på en procent.

Två rätta kuponger fick för sju rätt hela 4 147 615 kronor.

Artikeltaggar

Dagfinn AarumFärjestadstravetMalin LarssonTravÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.