Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Rivstart för nya Åmåls Ridklubb

Publicerad:
Åmåls Ridklubb var en tämligen nybildad förening för 50 år sedan. Och intresset för klubben var stort.

1971

Full fart från början i Åmåls Ridklubb. I slutet av förra året kunde vi konstatera att Åmål berikats med ytterligare en aktivitet i sysselsättningsfloran. Åmåls ridklubb hade bildats. Att det fanns intresse för ridning i Åmål, det visste man, men att intresset var så stort hade initiativtagarna inte kunnat tänka sig. Man kallade till ett intressemöte och räknade väl med att det skulle komma ett 20-tal personer. Det kom 90. Det blev med andra ord en rivstart för klubben när det gäller medlemmar.

1996

Sex lodjur i norra Älvsborg. Lodjursstammen ökar och nu finns sex lodjur i Dalsland. Det visar den inventering som Jägareförbundet genomfört i februari.

I februari genomförde Svenska Jägareförbundet en omfattande inventering av lo och varg. Med hjälp av 5 000 jägare genomsöktes Norra Älvsborgs län, Värmland, Dalarna, Örebro län och Västmanlands län. Totalt fann jägarna 291 lodjur och 23 vargar.

2011

Tollebols kvarn måste hållas stängd i sommar. Det blir ingen verksamhet i Tollebols kvarn i sommar. Åmåls Västra byalag tvingas hålla stängt på grund av att byggnaden angripits av källarsvamp.

– Vi kommer dock att försöka anordna motionsloppet på cykel, säger Bertil Johansson, vice ordförande i byalaget. Det här innebär naturligtvis ett stort avbräck för oss, men det är inget att göra åt.

Artikeltaggar

Åmåls kommunÅmåls RidklubbÅmåls västra byalagDalslandHästsportJägareförbundetLodjurMiljöSamhälleTollebolTollebols kvarn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.