Hoppa till huvudinnehållet

Tre nya namn till Dalslands Litteraturförening

Publicerad:
Britt Bohlin har valts in i Dalslands litteraturförenings styrelse.
Britt Bohlin har valts in i Dalslands litteraturförenings styrelse. Foto: Tommy Löfgren

Britt Bohlin, Jessica Fleetwood och Niklas Lindstrand har valts in i Dalslands litteraturförenings styrelse.

Även om trion är ny i styrelsen har samtliga en historia med föreningen. Britt Bohlin har invigt Bokdagar i Dalslands sommarfestival flera tillfällen. Jessica Fleetwod har designat och tillverkat skyltarna till Bokdagar i Dalslands nordiska litteraturhus. Niklas Lindstrand har de senaste åren varit författaransvarig för Bokdagar i Dalsland.

Niklas Lindstrand blir ny sekreterare i föreningen medan Britt Bohlin kommer att vara med i Bokdagar i Dalslands arbetsgrupp.

Britt Bohlin har en lång politisk karriär bakom sig. I 20 år representerade hon Dalsland och Socialdemokraterna i riksdagen. Hon har även varit landshövding i Jämtland och direktör för Nordiska Rådet.

– Nu ser jag verkligen fram emot att få hjälpa till i arbetet för ett fortsatt levande och rikt litteraturliv – det ska bli väldigt roligt, säger Britt Bohlin i ett pressmeddelande.

Konstsmeden Jessica Fleetwood ingår också i styrelsen.
Konstsmeden Jessica Fleetwood ingår också i styrelsen. Foto: Conny Hultgren

Jessica Fleetwood är konstsmed och sitter i ledningsgruppen för Not Quite. Hon jobbar även som konstlärare på Kulturskolan i Åmål.

Niklas Lindstrand är speciallärare och jobbar i dag som jag språk-, läs- och skrivutvecklare i Åmåls kommun.

De nya ledamöterna valdes in i samband med föreningens digitala årsmöte den 24 mars.

Jürgen Picha blev omvald till ordförande och tar även över som kassör i föreningen. Tidigare ledamoten Elisabeth Boquist valdes till vice ordförande. Övriga ledamöter i styrelsen är: Johan Abenius, Birgit Hermansson, Anders Lindgren, Helena Noreen och Annica Westman.

De avgående ledamöterna är: Agneta Gip, Birgitta Rolöf, Fatima Salem, Katharina Saltberg och Annelie Särud.

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandBritt BohlinDalslands LitteraturföreningJessica FleetwoodLitteraturNiklas Lindstrand

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.