Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshästen Bear Turbo såg segerfarlig ut på V64

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Kent Persson tog ett andrapris med Bear Turbo på Färjestad i måndags.
Kent Persson tog ett andrapris med Bear Turbo på Färjestad i måndags. Foto: Björn Martinsson

Det blev några bra placeringar för Åmålshästar vid Färjestads tävlingar på måndagskvällen, då det kördes V64 och Dagens Dubbel.

I V64-avdelning 2 snabbstartade Kent Persson med sin Bear Turbo, från ett läge långt ute på vingen. Paret kunde in i första sväng ta hand om ledningen.

På första långsidan kom storfavoriten Allevil Rek med ett hastigt angrepp och tog över taktpinnen. Bear Turbo fick ett fint lopp i dennes rygg och med 300 meter kvar kom öppningen. Den åttaårige Turbo Sund-sonen kom snabbt fram på utsidan och såg riktigt segerfarlig ut. Favoriten Allevil Rek hade dock krafter kvar och infriade sitt förtroende, medan Bear Turbo tog andraplatsen.

Fjärdepriset i detta lopp gick till Bravo Qadir, som återkom bra över upploppet efter en störning i sista sväng.

Utanför pengarna hamnade Mcclintock, som var på gång i slutkurvan men även han var inblandad i störningen som mynnade ut i galopp.

Bra debut på tävlingsbanan gjorde det treåriga stoet Zelma Laday, som i sitt allra första lopp tog ett tredjepris med mersmak. Tränar hästen gör Åmåls B-tränare Mikael Ekström, som också är delägare av hästen tillsammans med Gill och Jeanette Ekström. I sulkyn satt Färjestads Morgan Ivarsson.

Artikeltaggar

FärjestadstravetKent PerssonTravV64

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.