Hoppa till huvudinnehållet

Ånimskogsbo får rätt i ARN mot kreditbolag

Publicerad:
Allmänna reklamationsnämnden är en myndighet som hanterar tvister mellan konsumenter och företag.
Allmänna reklamationsnämnden är en myndighet som hanterar tvister mellan konsumenter och företag. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En Ånimskogsbo har fått rätt i Allmänna reklamationsnämnden, som rekommenderar ett kreditbolag att betala tillbaka 7215 kronor.

Ärendet gäller ett kreditavtal, där företaget tagit en extra kostnad när pengar betalas ut av den beviljade krediten. Bolaget menar att Ånimskogsbon godkänt den extra räntan när avtalet skrevs under.

Ånimskogsbon gick vidare till Allmänna reklamationsnämnden som bedömer att kreditavtalet strider mot konsumentkreditlagen på väsentliga punkter som inte kan avtalas bort. Det är inte tillåtet att tillämpa rak ränta, utan avbetalningar på skulden ska påverka räntebetalningarna, och räntan måste alltid anges som årsränta.

Allmänna reklamationsnämnden rekommenderar därför kreditbolaget att betala tillbaka extrakostnaden.

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenÅnimskogKonsument

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.