Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Tre frisörer klippte till i Åmålsbadminton

Publicerad:
Här på bilden syns flera av spelarna som var med då Åmålsmästerskapen i badminton avgjordes 1971. Från vänster: Jan Larsson, Göran Boström, Sven Gustavsson, Rolf Stamberg och Göthe Johansson.
Här på bilden syns flera av spelarna som var med då Åmålsmästerskapen i badminton avgjordes 1971. Från vänster: Jan Larsson, Göran Boström, Sven Gustavsson, Rolf Stamberg och Göthe Johansson.

1971

Tre frisörer bäst i korpens badminton. Åmålsmästerskapen i badminton har under den senaste veckan avgjorts i kb-hallen. Intresset för sporten är tilltagande och det var gott om anmälningar till såväl singel- som dubbeltävlingen. För herrarnas del gällde det i singeltävlingen tre olika grupper. I A-gruppen, där de bästa spelarna håller till, segrade Rolf Stamberg före S. Fernelius och på tredje plats kom C. Fransson. Det är tydligt att badminton är en sport som ligger väl till för frisörer. Alla tre är nämligen riktiga klippare såväl i arbetet som på plan.

1996

Vi blir allt färre dalslänningar. Det blir allt färre dalslänningar. Det konstaterandet kan man göra efter att ha studerat folkmängdsutvecklingen i landskapet efter årets tre första månader. Samtliga Dalslandskommuner noterar minussiffror. Mellerud och Färgelanda minskar mest. Statistiska Centralbyråns statistik, som redovisas i dagarna, visar ett minus för hela länet på 238 personer.

2011

30 personer står i kö till hemmet. Ett 30-tal äldre Åmålsbor köar för att få lägenhet i en kommunala äldreomsorgens bostäder.

– Det är högt tryck för närvarande och vi undersöker olika möjliga lösningar, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Ewa Arvidsson (S).

Någon kö i bemärkelsen bostadskö handlar det inte om, enligt Arvidsson. Det finns inget som heter kö inom äldreomsorgen utan det handlar om intresseanmälningar från folk som vill ha en permanent bostad.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmålBadmintonBefolkningDalslandEwa ArvidssonKorpenSamhälleSCBVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.