Hoppa till huvudinnehållet

Högstadiet i Mellerud stänger för alla klasser

Publicerad:
Rådaskolan i Mellerud, som har cirka 275 elever i årskurs 7 till 9, går över helt till digital fjärrundervisning den här veckan.
Rådaskolan i Mellerud, som har cirka 275 elever i årskurs 7 till 9, går över helt till digital fjärrundervisning den här veckan. Foto: Elin Johansson

Den kraftigt ökade smittspridningen i Mellerud gör att kommunen stänger ner allt mer. Efter covid-19-fall bland personalen på Rådaskolan, går högstadiet den här veckan helt över till digital fjärrundervisning.

Mellerud noterar här i tredje vågen den högsta covid-19-nivån under pandemin och för att försöka minska smittspridningen stänger kommunen ner allt mer.

Högstadieskolan Rådaskolan ska ha drabbats av covid-19-fall bland personalen och beslutade på måndagen att den här veckan gå över helt och hållet till digital fjärrundervisning, för alla klasser. Beslutet gäller än så länge denna vecka, vecka 16, och nytt beslut tas på torsdag. På skolan går cirka 275 elever i årskurs 7–9.

Sedan förra veckan har vuxenutbildningen i Mellerud gått över till distansundervisning och kommer att fortsätta så åtminstone april ut.

Ingen uthyrning

Dessutom beslutade Melleruds kommun i fredags att tillfälligt stoppa all uthyrning av kommunens anläggningar – alltså stopp också för organiserade föreningsaktiviteter för barn och ungdomar – både inomhus och utomhus.

Åmåls kommun ser än så länge ingen klustersmitta i sina verksamheter. Två fall av covid-19 bland Karlbergselever medför dock att de berörda utbildningsprogrammen fortsätter med fjärrundervisning när gymnasieskolan öppnar för fler elever på plats.

Säkerhetssamordnaren Daniel Andersson säger att ökningen som ses nu är väntad, i och med att Åmål och Dalsland hela tiden legat cirka tre veckor efter Göteborg.

Bevakningen av utvecklingen är därför hög. Även om inga extra restriktioner planeras i Åmål just nu, kan det snabbt vända.

– Vi får laga efter rådande läge. För tillfället ser vi ingen sådan klustersmitta i Åmåls kommuns verksamheter, säger Daniel Andersson.

Artikeltaggar

CoronavirusetMellerudRådaskolanSkola och utbildningVuxenutbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.