Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad måndag: Equilizer inledde karriären med seger

Publicerad:
Kristian Lindberg satt i sulkyn när Åmålshästen Equilizer gjorde sin tävlingsdebut – och vann. Foto: Kristina Green

Åmålshästen Equilizer med Kristian Lindberg i sulkyn, segrade på måndagskvällen på Färjestadstravet – i sin tävlingsdebut.

På vårkanten och försommaren kommer en hel del debutanter ut på banan och en av dessa var Equilizer.

Åmåls John Ö Jensen tränar Brioni-sonen som i måndags gjorde sin debut vid tävlingarna på Färjestad.

Från sitt bakspår kom Equilizer fint fram i rygg på ledande Bellatrix Fair och dryga varvet kvar valde Kristian Lindberg att gå ut i andaspår.

Inne på upploppet kopplade man greppet och vann med en säker längd till Ejnar V. Silvio och Bellatrix Fair. Äger hästen gör Louise Jensen och detta var en riktig familjeframgång.

Segertiden blev 1.17,7/2 140 meter och oddset 5,84.

Förstapriset löd på 25 000 kronor.

Bra lopp denna måndagskväll gjorde också Bravo Qadir som avslutade mycket vasst när luckan kom och tog ett tredjepris i V5-avdelning 4. Tränar hästen gör Åmåls Morgan J Johansson som också deläger.

Ett lopp för ungdomen, Juniorchansen, inledde dagen och här blev det en penningplacering för Åmålsekipaget Clipping Pandora med sin ägare och tränare Natalie Vestlund Högberg i sulkyn.

Artikeltaggar

FärjestadstravetKristian LindbergTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.