Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: 2000 besökare på Bygghyttans ekomässa

Publicerad:
För 25 år sedan hölls det en ekomässa, för andra året i rad, på Bygghyttan i Fengersfors.
För 25 år sedan hölls det en ekomässa, för andra året i rad, på Bygghyttan i Fengersfors.

1971

Jätteryssja utlagd i Vänern. Fångster på upp till 500 kilo matfisk i veckan räknar fiskarna Jean Ohlin och Sten Lewin i Köpmannebro med att plocka upp ur Vänern med hjälp av den jätteryssja de inköpt och som i måndags lades ut i Vänern utanför Köpmannebro. Ryssjan har de enorma måtten 165 meter lång, 8 meter djup och är försedd med två 30 meters sidoarmar. Ryssjan, som har tillverkats i Mellerud, kostar omkring 15 000 kronor så man förstår att det behövs stora fångster om den skall betala sig.

1996

Framgångsrik ekomässa i Fengersfors gamla bruk. Den andra ekomässan i Fengersfors blev en stor framgång för arrangerande Bygghyttan.

"Friska hus och sunda själar" lockade under de tre mässdagarna omkring 2 000 personer, vilket innebar en ökning på 25 procent jämfört med ifjol.

– Detta är en fantastisk framgång både för bygden och för ekologiskt byggande, säger Måns Hallén i Bygghyttan.

2011

Boulebana på Hanebol invigd. Isbana på vintern, boulebana på sommaren. Så har det blivit vid Hanebols motionsanläggning i Åmål i och med att den nya boulearenan invigdes i måndags eftermiddag.

Vårsolen gassade på den stora grusytan, granne med grillplatsen och vallaboden på Hanebols motionsanläggning. De boulespelande pensionärerna i SPF Åmåliterna hade samlats för att provspela på de nyuppmärkta banorna i samband med att de invigdes med tal och klippning av det blågula bandet.

Artikeltaggar

BouleFengersfors brukFiskeFritid och livsstilHanebols friluftsområdeSamhälleSPF Seniorerna

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.