Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Brukets existens hotat i Fengersfors

Publicerad:
För 50 år sedan fick Fengersfors bruk kalla handen av AMS när man ansökte om lokaliseringsstöd.
För 50 år sedan fick Fengersfors bruk kalla handen av AMS när man ansökte om lokaliseringsstöd.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

AMS-nej till Fengersfors. Driften vid Fengersfors Bruks Nya AB är starkt hotad sedan Arbetsmarknadsstyrelsens lokaliseringsdelegation hos regeringen avstyrkt företagets framställning om lokaliseringsstöd om tillhopa nära 6 miljoner kronor. AMS avstyrkte framställningen utan närmare motivering. Enligt vad PD erfar är därmed driften vid företaget hotad. För företagets fortsatta drift fordras att det begärda stödet beviljas till 100 procent.

1996

Rusch efter bok om Ånimskog. Efter sex års träget arbete är den klar, boken om Ånimskog. Den fick en strykande åtgång när kartongerna från tryckeriet öppnades i helgen. Det var kö i både Ånimskogs bygdegård och Salebols sockenstuga.

– En stor dag, tyckte eldsjälen Bror Hebenius.

I sockenstugan hade sockenbokskommittén laddat med ett helt lass bokkartonger.

2011

Utan lokal stänger brukshundklubben. Åmåls brukshundklubb står utan lokal. Klubbhuset i Tjuke är utdömt efter omfattande vattenskador i vintras. Fastighetsägaren, Åmåls kommun, har ännu inte bestämt sig för vad man ska göra med huset. Att rusta upp det skulle kosta miljonbelopp. För tillfället huserar brukshundklubben i en liten manskapsbod, vilket är för trångt för att exempelvis kunna hålla kurser. Styrelsen är frustrerad.

Artikeltaggar

Åmåls BrukshundklubbÅnimskogFengersforsFengersfors brukFritid och livsstilNäringslivSamhälleTjuke

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.