Hoppa till huvudinnehållet

Öppning i publikfrågan för travbanorna

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Med restriktioner kan travbanorna börja ta emot publik igen från den 1 juni.
Med restriktioner kan travbanorna börja ta emot publik igen från den 1 juni. Foto: Bengt Krönström

Efter en lång tid utan publik på travbanorna finns det nu en öppning i frågan.

Från och med den 1 juni kommer banorna ha möjlighet att öppna upp för publik efter lokala förutsättningar.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att lätta på restriktionerna gällande allmänna sammankomster vid kultur- och sportevenemang från och med den 1 juni. Vid ett möte mellan Svensk Travsport och travbanorna beslutades om att öppna travbanorna med restriktioner från det datumet.

Varje bana avgör hur publiken får följa tävlingarna på plats med givna bestämmelser att förhålla sig till. Inomhus får det maximalt vara åtta personer men med anvisade sittplatser 50. För utomhus gäller 100 personer eller med anvisade sittplatser 500.

Förlängt för restauranger

Det är anvisningar som lämpar sig bättre för till exempel fotboll än trav, men det är också andra regler som gäller för restaurangerna på banorna. Från den 1 juni förlängs deras öppettider från klockan 20.30 till 22.30 vilket innebär att en travkväll hinner att köras klart utan att man behöver be gästerna att gå hem innan de sista loppen.

Då travbanorna behöver söka tillstånd är det inte klart vad som kommer att gälla för tävlingarna i vår region än, men restaurangerna kommer att vara öppna. Med reglerna som gäller där med maximalt fyra i varje sällskap och två meter i mellanrum kan Färjestad ta emot 180 gäster i den delen av anläggningen.

Artikeltaggar

Arvika travbanaFärjestadstravetTravÅmålstravetÅmålstravetÅrjängs travbana

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.