Hoppa till huvudinnehållet

Fyndade Bowie-tavla på loppis – värd tusentals

Publicerad:
En tavla som av allt att döma är målad av artisten David Bowie har hittats av en slump och ska nu auktioneras ut. Arkivbild.
En tavla som av allt att döma är målad av artisten David Bowie har hittats av en slump och ska nu auktioneras ut. Arkivbild. Foto: Stephen Chernin/AP

En kanadensisk kvinna hittade en snygg tavla i en liten välgörenhetsbod bredvid sin lokala soptipp i Toronto-trakten.

Hon köpte den för motsvarande cirka 35 kronor, en god investering då det visade sig att tavlan är målad av David Bowie (1947–2016) och förväntas inbringa minst motsvarande 80 000 kronor på en auktion i nästa vecka.

En tydlig signatur på tavlas baksida är enligt experter bevis på att det verkligen är Ziggy Stardust-sångaren som står bakom verket, rapporterar BBC.

Tavlan, som är daterad till 1997, är en del i en serie om 47 målningar, som Bowie kallade för "Dead heads". Motivet, som beskrivs som semi-abstrakt, är ett porträtt i profil av en okänd person men i serien i övrigt ingick flera av Bowies vänner och bekanta.

Artikeltaggar

AuktionerBBCDavid BowieKonstLoppmarknaderMusik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.