Hoppa till huvudinnehållet

Deckarduon Mohlin-Nyström avslöjar författarknepen som höjer spänningen

Publicerad:
Peter Nyström och Peter Mohlin kom i våras med uppföljaren på sin succédebut. Båda böckerna utspelar sig i Värmland.
Peter Nyström och Peter Mohlin kom i våras med uppföljaren på sin succédebut. Båda böckerna utspelar sig i Värmland. Foto: Lena Richardson

Åmålsbördiga deckarduon Peter Mohlin och Peter Nyström är klar för Bokmässans Crimetime-avdelning. De ska bland annat avslöja hur man egentligen väver ihop en riktigt spännande krimroman – utan lösa trådar.

Bokmässan släppte på onsdagen programmet för årets Crimetime, den del av mässan som ägnas åt kriminallitteraturen.

Bland författarnamnen som är klara för krimfesten finns Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Marie Jungstedt och Hans Rosenfeldt. Också Peter Nyström och Peter Mohlin är med och deltar i programpunkten ”Att jobba fram en intrig”.

Avslöjar hur de gör

Duon vann Crimetime award 2020 för årets deckardebut och i år kom uppföljaren Den andra systern. Båda böckerna utspelar sig i Karlstad och på Hammarö.

Nu ska de avslöja sina bästa knep för hur man bygger en trovärdig intrig och en berättelse där trådar knyts ihop och slutet hänger ihop med början. Och hur gör man egentligen som författare för att ens deckarkaraktärer ska sticka ut i den stora bokfloden av kriminallitteratur?

Bokmässan hålls i Göteborg 23 till 26 september och kommer att ha både digitala inslag och live-framträdanden.

Artikeltaggar

ÅmålBokmässan i GöteborgDeckareFörfattareHammaröKarlstadLitteraturNöje/KulturPeter MohlinPeter NyströmVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.