Hoppa till huvudinnehållet

BÄSTA Åmålstipsen: Lata sommardagar med Selma

Publicerad:
Katharina Saltberg jobbar på Åmåls bibliotek, men när hon är ledig håller hon under sommaren helst till på eller i Vänern.
Katharina Saltberg jobbar på Åmåls bibliotek, men när hon är ledig håller hon under sommaren helst till på eller i Vänern. Foto: Fredrik Tacacho

Katharina Saltberg, bibliotekarie i Åmål, uppskattar båtlivet och närheten till vattnet. I hennes sommarplaner i år ingår också Selma Lagerlöfs Mårbacka-svit.

Vilka är dina smultronställen i Åmål?

– Vi bor nära vattnet och hela Åmål är ju nära vattnet så jag dras ofta dit. Det finns ju mycket fint på nära håll. Jag har börjat upptäcka fina vandringsleder också. För ett tag sedan vandrade jag i Ramslöksdalen i Buterud, nära Håverud. Det var fint.

Har du något favoritminne från sommar-Åmål?

– Sommarkvällarna på Vänern. Vi brukar ligga och guppa utanför Fogden, det räcker gott.

Man behöver inte åka långt ut på Vänern för att få fina naturupplevelser. Katharina Saltberg håller sig gärna i trakterna kring Fogdens fyr.
Man behöver inte åka långt ut på Vänern för att få fina naturupplevelser. Katharina Saltberg håller sig gärna i trakterna kring Fogdens fyr. Foto: Elinor Thuresson

Vad är det bästa med Åmål på sommaren?

– Med risk för upprepning – det är att det är nära vattnet och nära till allt egentligen. Jag gillar också alla blomsterarrangemang i staden på sommaren. Det är en fin och turistvänlig stad.

Hur ser årets semesterplaner ut?

– Vi siktar på att åka båt i Dalslands kanal i år. Vi kommer nog inte att åka hela kanalen utan ta några småetapper.

Vad har du för sommartips i Åmål?

– Att gå på Dalslands bokdagar, det är något speciellt. Tollebolls kvarn är fin också.

Slutligen, har du några lästips för sommarens stunder i hängmattan?

– Själv tänkte jag ägna mig åt Selma Lagerlöf. Jag har läst de självklara böckerna redan och tänkte nu läsa Mårbacka-sviten. Att nörda ner sig i något författarskap eller läsa nån klassiker, det är mina sommartips.

Artikeltaggar

ÅmålFogdenFritid och livsstilHåverudKatharina SaltbergLitteraturSelma LagerlöfSommarTurism

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.