Hoppa till huvudinnehållet

Döms till fängelse efter onykter bilfärd

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
En man från Bengtsfors kommun får fängelse efter en vinglig färd i Bengtsfors där två kvinnor skadades.
En man från Bengtsfors kommun får fängelse efter en vinglig färd i Bengtsfors där två kvinnor skadades. Foto: Kallestad

En man i 40-årsåldern från Bengtsfors kommun döms till en månads fängelse efter att han kört rattonykter. Bilfärden slutade i ett betongfundament och de två passagerarna skadades vid olyckan.

Det var i mars 2019 som händelsen inträffade på Strömgatan i Bengtsfors.

Mannen har i förhör uppgett att han hade varit på fest när han onykter satte sig i bilen för att hämta upp två kvinnor som behövde skjuts till Bengtsfors. Enligt åtalet hade han intagit sådan mängd alkohol att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1.52 promille.

Enligt passagerarna ska bilfärden ha gått i hög hastighet. De ska bland annat ha bett honom att stanna samt lugna ner sig utan resultat.

Bilfärden slutade i en kurva då ekipaget körde in i ett betongfundament.

Den ena passageraren ska bland annat ha fått en fraktur i bröstbenet samt hudavskrapningar på båda knäna. Den andra passageraren ska bland annat ha brutit lillfingret samt fått en mindre fraktur i det vänstra skenbenet.

Mannen erkänner brott och döms för vållande till kroppsskada samt grovt rattfylleri till en månads fängelse. Han ska även betala skadestånd om 9 655 kronor till ett försäkringsbolag.

Mängden alkohol, samt att han kört i hög hastighet och tappat kontrollen över fordonet, gör att brottet bedöms som grovt.

Han förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusDomarRattfylleri

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.