Hoppa till huvudinnehållet

Alla djuren har flyttat in på Tollebol – Tekla och Ture fick sina namn

Publicerad:
Tekla och Ture heter grisarna som flyttat in vid Tollebols kvarn. Under helgen som gick kunde besökarna ge namnförslag till de två grisar som bor på kvarnområdet i Tollebol under sommaren. Karin Jensen och Tyra Jensen funderade tillsammans på lämpliga grisnamn.
Tekla och Ture heter grisarna som flyttat in vid Tollebols kvarn. Under helgen som gick kunde besökarna ge namnförslag till de två grisar som bor på kvarnområdet i Tollebol under sommaren. Karin Jensen och Tyra Jensen funderade tillsammans på lämpliga grisnamn. Foto: Karin Olsson

Grisarna vid Tollebols kvarn ska heta Tekla och Ture. Det har Öllegård Tollsten fått bestämma.

På måndagen fick de sina namn.

Nu har en del av djuren flyttat in på området vid Tollebols kvarn. Under helgen kunde besökarna också ge förslag på namn till de två grisarna. Priset för bästa förslag var en bok.

På kvarnområdet vid Tollebol brukar det under somrarna finnas olika djur, som är populära att träffa, inte minst bland barnen. Djuren är utlånade av olika djurägare i trakten. Än så länge är det några hönor, en kaninhona av rasen lejonhuvad dvärgkanin med fyra små ungar, samt två grisar som har flyttat in. Snart kommer även får och kalvar.

Grisarna hade inga namn när de anlände och arrangörerna på Mötesplats Tollebols kvarn tog under helgen hjälp av besökarna för att råda bot på detta. Namnförslagen togs emot på plats av feriepraktikanten Najwa Nana, som även kollade att alla kontaktuppgifter var med till den som gett förslaget.

Tekla och Ture

Vinnaren av bästa namn till de båda grisarna utsågs under måndagen. Det blev Tekla och Ture. Namngivare är Öllegård Tollsten, Granliden i Åmål. Grisarna är en blandras av svensk lantras och duroc och kommer från Tollebols gård.

På tisdagen körs den första av årets cykelrundor med start och mål vid Tollebol.

Najwa Nana, som är feriepraktikant på Tollebols kvarn,  tog emot namnförslag på de två grisarna och kollade att alla uppgifter var med så att vinnaren kunde kontaktas.
Najwa Nana, som är feriepraktikant på Tollebols kvarn, tog emot namnförslag på de två grisarna och kollade att alla uppgifter var med så att vinnaren kunde kontaktas. Foto: Karin Olsson
Tekla och Tur, de två grisarna på Tollebol, fick sina namn med hjälp av besökarna.
Tekla och Tur, de två grisarna på Tollebol, fick sina namn med hjälp av besökarna. Foto: Karin Olsson
På Mötesplats Tollebols kvarn finns under sommaren bland annat höns, kaniner och grisar.
På Mötesplats Tollebols kvarn finns under sommaren bland annat höns, kaniner och grisar. Foto: Karin Olsson
Här bor under sommaren en kaninhona tillsammans med fyra ungar. Jack Watt, 8 månader, fick titta på de söta kaninerna.
Här bor under sommaren en kaninhona tillsammans med fyra ungar. Jack Watt, 8 månader, fick titta på de söta kaninerna. Foto: Karin Olsson
På Mötesplats Tollebols kvarn finns under sommaren bland annat höns, kaniner och grisar att träffa. Här är en av hönorna.
På Mötesplats Tollebols kvarn finns under sommaren bland annat höns, kaniner och grisar att träffa. Här är en av hönorna. Foto: Karin Olsson

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHusdjurTollebolTollebols kvarn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.