Hoppa till huvudinnehållet

Polisen efterlyser filmer efter kraschen

Publicerad:
Flagga på halvstång utanför Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro.
Flagga på halvstång utanför Örebro flygplats. Nio personer tillhörande den lokala fallskärmsklubben är döda efter flygkraschen i Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson

Platsen kring vraket där nio personer miste livet i torsdags kväll är fortfarande avspärrad i väntan på att planet ska transporteras bort. Nu hoppas polisen på mer bildmaterial från flygplansolyckan.

Två dagar har gått sedan flygplanskraschen i Örebro där samtliga ombord avled. På lördagsmorgonen är platsen fortfarande avspärrad och Haverikommissionen fortsätter sitt arbete under helgen.

Parallellt arbetar polisen med att förhöra vittnen till olyckan och med att samla in bild- och ljudupptagningar.

– På utredningssidan arbetar vi med förhör av vittnen och vi vill gärna ha in filmmaterial från privatpersoner. Vi tittar också på om det finns filmmaterial att hämta från flygplatsen, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Förhoppningen är att kunna bärga flygplanet till undersökningslokalen på söndagen.

– Det är målbilden, om man håller den tidsplanen eller inte vet jag inte. Men det kan påverkas av till exempel väder, säger Gabriel Henning.

Marianne Ahlenius/TT

Sophie Wichmann/TT

Fakta: DHC-2 Turbo Beaver

Fakta: DHC-2 Turbo Beaver

Olycksplanet DHC-2 Turbo Beaver är ett enmotorigt propellerplan tillverkat av kanadensiska De Havilland Canada.

Enligt Skånes fallskärmsklubb som äger planet är modellen norra Europas snabbaste hoppflygplan. Planet når uthoppshöjden 4000 meter på i genomsnitt 14 minuter, beroende på temperatur, lufttryck och antal hoppare. Planet har kapacitet att bära 10 fallskärmshoppare.

Källa: Skydive Skåne

Artikeltaggar

Brott & blåljusInrikes/utrikesÖrebro

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.