Hoppa till huvudinnehållet

Tre tonåringar döms till ungdomsvård för stöld av läsk och dator vid fritidsgård

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Stölden och skadegörelsen ägde rum i december 2020 vid, den då efter en brand ännu avstängda, fritidsgården i Bengtsfors.
Stölden och skadegörelsen ägde rum i december 2020 vid, den då efter en brand ännu avstängda, fritidsgården i Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Två 17-åriga killar och en 16-årig kille från Bengtsfors kommun har dömts till ungdomstjänst för att ha stulit läsk och en dator vid fritidsgården i Bengtsfors. Däremot friades de för skadegörelse, som de också var åtalade för.

De döms till att tillsammans betala ett skadestånd på 2 800 kronor till Bengtsfors kommun för stölden.

Men däremot ogillar alltså tingsrätten åtalspunkten skadegörelse, där Bengtsfors kommun hade ställt ett skadeståndskrav på drygt 2 700 kronor för sanering.

Läsk och dator stals

Det var vid en händelse i december 2020 som fritidsgården i Bengtsfors utsattes för inbrott, stöld och skadegörelse.

Tre flak läskedryck, en laptop (värderad till 2 800 kronor) stals från byggnaden och väggarna blev utsatta för sprayfärg.

Fastnade på film

De tre åtalade killarna döms, mot sitt nekande, till 80 timmars ungdomstjänst vardera.

En övervakningsfilm visar gärningen, vittnen finns också och de tre killarna har kunnat identifieras.

Filmen visar också att i vart fall vissa av de åtalade även ska ha gjort sig skyldiga till att klottra på fritidsgårdens vägg. Men tingsrätten finner ändå inte att åtalet för skadegörelse styrkt.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusDomarSkadegörelseSkadeståndStölder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.