Hoppa till huvudinnehållet

Framgång för hemmaspelare när Forsbackaveckan fortsatte

Publicerad:
Anders Fagerström och Marcus Nilsson segrade i B-klassen i onsdagens fyrboll under Forsbackaveckan.
Anders Fagerström och Marcus Nilsson segrade i B-klassen i onsdagens fyrboll under Forsbackaveckan. Foto: Forsbacka GK

Maria Lindberg Engberg, Forsbacka GK, och Henrik Moss, hemvändare som är uppväxt i Åmål, segrade i onsdagens fyrboll under Forsbackaveckan.

– Jag spelar inte så mycket golf längre och var mest med och höll ställningarna. Maria däremot spelade som i trans, säger Henrik Moss ödmjukt efter onsdagens seger.

Henrik Moss och Maria Lindberg Engberg gick runt på lika många slag som Tommy Vannemyr, Karlstads GK, och Lars Ragnarsson, Billeruds GK, men vann på sitt lägre handikapp.

– Det var en sån där dag på golfbanan när allt i spelet bara fungerade, säger Maria Lindberg Engberg.

Tommy Sulutvedt, Chalmers GK, och Forsbacka GK:s Mikael Henriksson slutade på tredje plats. Sedan var det bara par från Forsbacka GK på platserna bakom. Jens Ullström med sonen Alexander Ullström slutade på fjärde plats och Niklas Ekberg i par med Fredrik Waern slutade på femte plats i A-klassen.

I fyrbollens B-klass blev det seger för de båda hemmaspelarna Anders Fagerström och Marcus Nilsson. De segrade med två slag före Alicia Eriksson och Noah Sandin och på treje plats kom Seth Gustafsson och Martin Karlén. Samtliga på prispallen spelar för Forsbacka Golfklubb.

I C-klassen blev det seger för Henrik Larsson i par med Elma Andreasson Larsson. De vann med tre slag före Magnus Holm och Christoffer Härd medan Henrik Niesel och Carina Lavén tog hem tredjepriset. Samtliga par i topp tre tävlar för Forsbacka GK.

Mikael Olsson och Annika Gip kvalificerade sig till finalen i Spanien i höst.
Mikael Olsson och Annika Gip kvalificerade sig till finalen i Spanien i höst. Foto: Forsbacka GK

Under torsdagen kom greensometävlingen Golf & Culture Cup till Åmål och Forsbacka. Tävlingen arrangeras av ett reseföretag från Karlstad med sex kvaltävlingar på olika golfklubbar i Värmland med omnejd. Vinnarna i varje deltävling vinner en resa till Spanien där finalen sedan avgörs i höst.

Här var det något färre spelare anmälda och totalt 34 par kom till start. När dagen var slut var det hemmaspelarna Annika Gip och Mikael Olsson som tog hem finalplatsen. De gick runt på 63 slag netto, två slag mindre Per de Land och Tim de Land från Ågesta GK.

Sedan noterades treorna Helena Eriksson och Ture Eriksson från Fjällbacka GK och fyrorna Erik Åkerblom och Claes Åkerblom från Billeruds GK båda för 67 slag och fick särskiljas med handikappet.

Under fredagen avslutades Forsbackaveckan med en tvåmannascramble. Där spelar man i par, men efter utslagen så spelar man den boll som ligger bäst till. Sedan slår båda i paret varsin boll från det läget, så man kan säga att man får dubbla chanser på varje boll. Den tävlingen var slut först sent på kvällen.

Artikeltaggar

ÅmålForsbacka GolfklubbForsbackaveckanGolf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.