Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Drag på drive-in-bingon på Örnäsvallen

Publicerad:
Drive-in-bingo på Örnäs i Åmål för 50 år sedan. Vilket drag!
Drive-in-bingo på Örnäs i Åmål för 50 år sedan. Vilket drag!

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

Bingospelet lockar fortfarande. Söndagens ostadiga väder kom som ett streck i räkningen för idrottsalliansen i Åmål. Uppslutningen till den första gemensamma jättebingon på Örnäs blev inte den väntade. Men den var ändå så god att arrangörerna sade sig vara nöjda och nu bara hoppas på bättre väder och fler spelare till nästa omgång.

I god tid före spelet kom de första spelarna. De flesta i bil. Det var blott en ytterst liten minoritet som inte spelade bingo sittande i en bil utan på Örnäsvallens läktare, den läktare som till en början var mer fylld av matkorgar och andra priser än av spelare.

1996

Skogman satsar på Guldhatt i Säffle. Thore Skogman har länge närt tanken att sätta upp en musikal. Nu blir det av – i Säffle. Den glade pensionären är lika aktiv som någonsin, och det vill inte säga lite.

I höst gör han sin kanske största satsning då han sätter upp musikalen Guldhatten. Urpremiären blir i Säffle i höst. Och det är en gammal dröm som går i uppfyllelse. Guldhatten har varit på gång, och på tal, länge.

2011

Det blir cykelrundor trots mögelsvamp. Trots att mögelsvampen stängt Tollebols kvarn, så återkommer de populära cykelrundorna. Med start tisdag är det dags igen för frågetävling på cykel som genomförs på slingan runt Gunrabol, Fagerhult och Jakobsbyn. Under sensommaren är det många Åmålsbor som ser framemot cykelrundorna med frågesport, med start och mål med servering i Tollebols kvarn.

Artikeltaggar

Cykelrundorna i TollebolFritid och livsstilIF VikenIFK ÅmålMusikÖrnäsvallenSäffleSamhälleThore SkogmanTollebolTollebols kvarn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.