Hoppa till huvudinnehållet

85 personer cyklade i värmen – fyra prickade in alla rätt

Publicerad:
Ett glatt gäng som just ska ge sig iväg på sin första cykelrunda. Birgitta Andersson på nyinvesterad cykel, Erika Nettö, Iris Odhner och Christer Odhner. Iris bror Oscar passade på att kolla på höns och kaniner före start och saknades på bilden. Alla fem kom i mål.
Ett glatt gäng som just ska ge sig iväg på sin första cykelrunda. Birgitta Andersson på nyinvesterad cykel, Erika Nettö, Iris Odhner och Christer Odhner. Iris bror Oscar passade på att kolla på höns och kaniner före start och saknades på bilden. Alla fem kom i mål. Foto: Ellionor Moberg

Trots semestertider och högsommarvärme deltog 85 personer i förra tisdagens cykeltipsrunda, med start och mål vid Tollebols kvarn.

Alla åldrar fanns representerade i startfältet och på vägarna runt Skällebyn syntes både veteraner och nykomlingar som cyklade den drygt sju kilometer långa rundan.

Fyra personer lyckades pricka in tolv rätt på tipsrundan: Lisbeth Hultgren, Kerstin Gustavsson, Lars Pettersson och Katarina Pettersson.

I dag, tisdag 27 juli, körs den fjärde och sista cykelrundan som Åmåls västra byalag arrangerar under sommarsäsongen. Efter den sista målgången kommer årets prisutdelning att ske. Alla inlämnade startkort från de fyra rundorna läggs i en stor korg varpå sommarpraktikanterna drar årets vinnare.

Förstapriset är ett presentkort på 2 500 kronor från Mak:s cykelservice. Även nio tröstpriser, med presentkort från Åmål Handel, kommer att delas ut under kvällen. Prisutdelare är byalagets ordförande Anders Bäckström.

Yngsta deltagarna var My och Inez, fem och sju år, från Björkil. De är flitiga deltagare i cykelrundorna.
Yngsta deltagarna var My och Inez, fem och sju år, från Björkil. De är flitiga deltagare i cykelrundorna. Foto: Ellionor Moberg
Två veteraner, Marianne och Christian Carlsson. Här har de nyss lämnat in sina tipsrader till feriepraktikanterna Tilde Nilsson och Simone Raudus.
Två veteraner, Marianne och Christian Carlsson. Här har de nyss lämnat in sina tipsrader till feriepraktikanterna Tilde Nilsson och Simone Raudus. Foto: Ellionor Moberg

Artikeltaggar

Cykelrundorna i TollebolFritid och livsstilTollebolTollebols kvarn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.