Hoppa till huvudinnehållet

Final för cykelrundorna – Blixt tog hem storvinsten

Publicerad:

Hasse Blixt från Tösse hade turen på sin sida och vann förstapriset när finalen för årets cykelrundor vid Tollebol kördes på tisdagskvällen.

Ellionor Moberg och Anders Bäckström höll i prisutdelningen för cykelrundorna vid Tollebol. På bilden syns även feriepraktikanten Siri Karlsson samt Inez och My Ståhl.
Ellionor Moberg och Anders Bäckström höll i prisutdelningen för cykelrundorna vid Tollebol. På bilden syns även feriepraktikanten Siri Karlsson samt Inez och My Ståhl. Foto: Fredrik Tacacho

I kvalmigt och mulet, men regnfritt väder kördes i tisdags kväll årets sista cykeltipsrunda, arrangerad av Åmåls Västra byalag.

Fem personer hade full pott på de tolv frågorna: Börje Kjellman, Per Wiman, Maria Karlsson, Åsa Kihlberg och Kjell Andersson. De hade bland annat koll på att dagens namnsdagsbarn hette Marta, som efterfrågades på en av de kluriga frågorna.

Efter sista målgång, ackompanjerade av ett avlägset åskmuller, drog feriepraktikanterna Siri Karlsson och Oliver Malmsköld de tio vinnarna från årets fyra cykelrundor.

Förstapriset, ett presentkort på 3000 kronor på MAK:s cykelservice i Åmål, gick till Hasse Blixt. Varken han eller de övriga nio pristagarna var på plats och kunde ta emot sitt pris, men fick ändå applåder av den trogna skaran som stannat kvar på prisutdelningen.

60 personer körde i tisdags den vackra men kuperade sjukilometersrundan, förbi Skällebyn och Jakobsbyn.
60 personer körde i tisdags den vackra men kuperade sjukilometersrundan, förbi Skällebyn och Jakobsbyn. Foto: Fredrik Tacacho

60 cyklister deltog på årets sista runda. Det ostadiga vädret verkade ha avskräckt en del då de tidigare rundorna dragit mer folk. Totalt lockade de fyra rundorna i juli 350 deltagare.

– Vi har haft tur med vädret, förutom i dag då kanske, säger Anders Bäckström, ordförande i Åmåls Västra byalag och för kvällen prisutdelare, och tittar upp mot den regntunga skyn.

Britta-Maria Malmryd Johansson och Berit Landin som skrivit årets samtliga tipsfrågor fick en rejäl applåd i samband med prisutdelningen.

Nästa tisdag, den 4 augusti, körs en extra cykelrunda med tipsfrågor arrangerad av Europa Direkt.

Alla deltagande barn på den sista cykelrundan fick en bok av Martin Widmark.
Alla deltagande barn på den sista cykelrundan fick en bok av Martin Widmark. Foto: Fredrik Tacacho
Ett antal cyklister dröjde sig kvar för att kolla på dragningen av årets vinnare.
Ett antal cyklister dröjde sig kvar för att kolla på dragningen av årets vinnare. Foto: Fredrik Tacacho

Artikeltaggar

Anders BäckströmCykelrundorna i TollebolEllionor MobergFritid och livsstilTollebolTollebols kvarn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.