Hoppa till huvudinnehållet

Många viktiga kuggar i laget ska ta Viken förbi Degerfors

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Edith Gustafsson, här i skottläge i seriepremiären mot Hisingsbacka, är en av många viktiga kuggar när Viken ska försöka besegra Degerfors i Svenska cupen.
Edith Gustafsson, här i skottläge i seriepremiären mot Hisingsbacka, är en av många viktiga kuggar när Viken ska försöka besegra Degerfors i Svenska cupen. Foto: Roger Pettersson

Två lag som rusat genom seriesystemet – från division 4 för två år sedan till höga ambitioner i division 2 – möts på fredag när IF Viken tar emot Degerfors IF i Svenska cupen.

– Vi kommer att rotera lite, men kommer ändå att mönstra ett riktigt starkt lag. Det vore kul att få möta ett lag från Damallsvenskan eller Elitettan i nästa runda, säger Vikens tränare Patric Mossberg.

På fredag kväll kommer Degerfors IF och gästar Vikens damer på Rösvallen. Segraren går vidare till andra omgången av Svenska cupen och där kliver lagen från Damallsvenskan och Elitettan in i handlingen.

– Det vore häftigt att vinna mot Degerfors och få möta något riktigt bra lag, säger Patric Mossberg.

Skadeläget ser ljust ut för Viken som har alla spelare tillgängliga utom målvakten Sara Einarsson, som skadade sig några veckor före seriepremiären. Unga Alice Olsson har emellertid klivit in med den äran mellan stolparna och hon står även mot Degerfors.

Degerfors IF leder sin division 2-serie med tre segrar efter fyra spelade matcher, även om Hertzöga på andra plats har full pott efter tre matcher. Viken har endast spelat en seriematch och den slutade med seger 3–0 hemma mot Hisingsbacka.

Prioriterar serien

Vikens skulle ha spelat en träningsmatch mot helgen, men motståndaren Norrstrand tvingades ställa in. Nu blir fredagens cupmatch mot Degerfors genrepet inför att seriespelet återupptas igen.

– Det är seriespelet som är högprioriterat. Vi kommer inte att mönstra samma elva i båda halvlekarna mot Degerfors, men det kommer ändå bara att vara tänkbara startspelare på planen. Alla är friska och krya så det ser spännande ut, säger Patric Mossberg.

Motivationen kommer knappast att vara ett problem då moroten är att kunna få chansen att möta ett elitlag i andra omgången av Svenska cupen.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollIF VikenPatric MossbergRösvallenÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.