Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Stadig stampublik på IF Vikens kvällspromenader

Publicerad:
För 50 år sedan arrangerade Viken kvällspromenader under sommarkvällarna med frågor och lite tävlingar.
För 50 år sedan arrangerade Viken kvällspromenader under sommarkvällarna med frågor och lite tävlingar.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

Populärt kvällsnöje. Vikens kvällspromenader, som pågick under sommaren, har haft en stadig stampublik. Torsdags kväll gick man den sista kvällspromenaden och om någon vecka startar de också mycket uppskattade söndagspromenaderna, då på två håll i Åmål eftersom både Viken och IFK arrangerar sådana.

Promenaden i går bjöd på en härlig vandring i skog och mark där man bland annat fick tillfälle att beundra det fina arbete som gjorts för att iordningsställa elljusspåret.

1996

Dalbo Race. Som en uppvärmning inför helgens SM-seglingar i Åmål arrangerade SS Åmålsviken kölbåtsseglingen Dalbo Race. Det var färgglatt och trångt vid starten när båtarna gick iväg ut på Vänern.

Arrangörsklubben var ofin nog att ta hem totalsegern genom Hans Jansson, och dessutom flera klassegrar.

2011

Fengersfors IK hyllat för vattenskidinsatser. Fengersfors IK uppvaktades i lördags av Vattenskidförbundet eftersom det i sommar är 50 år sedan klubben arrangerade tidernas första nordiska mästerskap.

– Jag tror inte Fengersforsborna förstått vad deras ort betytt för vattenskidsporten i Sverige säger pionjären Björn Engholm.

I samband med Fengersforsdagen arrangerades en miniutställning om vattenskidsportens historia i Sverige och den har Fengersfors och Knarrbysjön en stor del i.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålsvikenDalbo RaceFengersforsFengersfors IKFritid och livsstilIF VikenKnarrbysjönSamhälleSeglingSSÅVVattenskidor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.