Hoppa till huvudinnehållet

Magnus simskola gör succé igen

Publicerad:
Rekordmånga barn vill lära sig att simma hos Magnus. I år har han hela fyra grupper med barn på olika nivåer.
Rekordmånga barn vill lära sig att simma hos Magnus. I år har han hela fyra grupper med barn på olika nivåer. Foto: Diana Dragic

Trots en regnig vecka blev det återigen en bra start för Magnus Anderssons årliga simskola i Svanskog byalags regi - så bra att det till och med blev fler grupper än väntat för den engagerade simskolläraren att ta sig an.

Från måndag till fredag under två veckor kan barn alltså få lära sig att simma eller skaffa sig vattenvana. Magnus Andersson har hållit i simskolan vid badplatsen Strand i Svanskog i över 20 år, och varje år får han bara ros av de deltagande barnen med föräldrar.

Varje dag avslutas med tid för att ta simmärken för de barn som vill.
Varje dag avslutas med tid för att ta simmärken för de barn som vill. Foto: Diana Dragic

Rekordmånga deltagare

Vanligtvis är det tre olika grupper som barnen delas in i. En för nybörjare som behöver vänja sig vid vatten, en mellangrupp för barn som redan kan litegrann, och en grupp för de lite äldre barnen som får träna på svårare saker så som att simma på djupt vatten, eller dyka efter en docka.

I år har Magnus dock fått dela upp mellangruppen i två eftersom det är så många som vill vara med, berättar Eric Augustsson som är pappa till simskoleleverna Melvin och Milian.

– Jag var här i måndags och tog en bild på gruppen som Milian går i och jag tror jag fick det till 17 barn. Så många har det inte varit under de åren vi har varit här, säger Eric och berättar att det är den äldste sonens sjätte år på simskola för Magnus.

– Det är verkligen populärt det här, och många kommer utifrån för att vara med. Jag vet att det var en familj här från Göteborg här en dag bland annat, säger Eric.

Att kunna simma med olika redskap är en av de sista kunskaperna som barnen får lära sig tillsammans med olika simtag, dykning och simning över djupt vatten.
Att kunna simma med olika redskap är en av de sista kunskaperna som barnen får lära sig tillsammans med olika simtag, dykning och simning över djupt vatten. Foto: Diana Dragic

”Ställer alltid upp”

När Säffle-Tidningen är på plats under fredagseftermiddagen är det sista gruppens tur att ge sig ut i vattnet. Tre erfarna simmare som har varit med Magnus så länge att de dels kallar honom för Mange, och dels vet precis vad de ska göra.

– Kör igång som vanligt, ropar Magnus, och Isabella, Lily och Melvin visar att de minsann inte är några badkrukor.

Väl i vattnet får barnen göra övningar som att simma längst med bryggan, träna på att vända i vattnet, dyka efter ringar eller dockor och simma med olika redskap. Solen skiner för en gångs skull, och från bryggan hejar föräldrar på sina barn.

Melvin är en av de som förmodligen har varit med längst. När han var 3 år fick han lära sig vattenvana, och sedan dess har familjen tagit med honom på simskola varje år.
Melvin är en av de som förmodligen har varit med längst. När han var 3 år fick han lära sig vattenvana, och sedan dess har familjen tagit med honom på simskola varje år. Foto: Diana Dragic

Tycker barnen att det är roligt med simskola?

– Ja det tycker de, och de tycker väldigt mycket om Magnus. Han är så engagerad och ser alla barn, säger en förälder.

– Magnus ställer alltid upp, till och med på sin semester, säger en annan.

  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic
  • Foto: Diana Dragic

Artikeltaggar

Magnus AnderssonNyheterSimskolaStrandSvanskog

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.