Hoppa till huvudinnehållet

Födelsedag: Sara trivs bra på ambulansen

Publicerad:
Ambulanssjuksköterskan Sara Rehnberg från Åmål fyller 50 år på onsdag. Födelsedagen firas lugnt med familj och några nära vänner.
Ambulanssjuksköterskan Sara Rehnberg från Åmål fyller 50 år på onsdag. Födelsedagen firas lugnt med familj och några nära vänner. Foto: Ebba Rehnberg

Sara Rehnberg från Åmål har jobbat som ambulanssjuksköterska i drygt 20 år och trivs väldigt bra inom sitt yrke och med sina arbetskamrater. Nu på onsdag fyller hon 50 år.

– Det blir ett lugnt firande med familjen och några nära vänner som jag på grund av corona inte kunnat träffa på länge, säger Sara Rehnberg.

Sara Rehnberg har på olika sätt jobbat inom sjukvården i hela sitt yrkesliv. Efter att ha läst till undersköterska på Karlbergsgymnasiet och jobbat som det en period så utbildade hon sig till sjuksköterska i Malmö och blev färdig 1991. Hon har bland annat jobbat i nattpatrull i äldrevården i Åmål, på kvinnokliniken på Centralsjukhuset i Karlstad, varit med och startat Balderkliniken i Åmål och jobbat som skolsköterska.

Efter sex år i Karlstad flyttade hon 1996 tillbaka till Åmål, där hon nu i över tjugo år har jobbat som ambulanssjuksköterska, ett yrke hon trivs väldigt bra med.

– Det är ett otroligt roligt och intressant jobb, även om det förstås kan vara mentalt slitsamt ibland, säger Sara Rehnberg.

Hon trivs mycket bra med arbetsgruppen och tycker att de stöttar och hjälper varandra på ett bra sätt i arbetet. Att det alltid finns något nytt att lära är också något som hon uppskattar och inspireras av.

– Man förkovrar sig hela tiden. Varje situation är ny och det är nya möten att förhålla sig till varje gång. Man får lära sig att läsa av människorna efter deras egna behov och personlighet för att ge ett gott bemötande, säger Sara Rehnberg.

På fritiden tycker hon om att resa och umgås med familjen, som består av man och tre barn varav två är utflugna. Hon gillar också att röra på sig och har sportat mycket på olika sätt, men bara som träning och inte på tävlingsnivå.

– Jag tränar och springer och håller igång kroppen. Det är ett sätt att rensa hjärnan, säger Sara Rehnberg.

Det har annars varit mycket fotboll i familjen eftersom döttrarna Svea och Ebba är aktiva och framgångsrika spelare. Även sonen Max har spelat fotboll tidigare.

– Jag har följt barnens idrottsintresse och engagerat mig i de föreningar som de varit aktiva i, säger Sara Rehnberg.

På onsdag firar hon sin 50-årsdag efter ha jobbat ett par nattpass på ambulansen. Födelsedagen kommer att firas lugnt med familjen, samt med några vänner.

– Det blir väldigt lugnt. Men det ska bli roligt att träffa några nära vänner, som jag inte har kunnat träffa på länge på grund av corona, säger Sara Rehnberg.

Artikeltaggar

ÅmålAmbulanssjukvårdFödelsedagar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.