Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Jubilerande motionslopp hoppades på 200 löpare

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Jan Hagelbrand och Rolf Karlsson från Hagens AIK inför föreningens Hagenrunda 2011.
Jan Hagelbrand och Rolf Karlsson från Hagens AIK inför föreningens Hagenrunda 2011.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

Chockbesked efter semesterslut. AB Svenska Elektromagneter i Åmål kommer under hösten i år att friställa ytterligare 50–70 man verkstadspersonal enligt vad verkställande direktör Sven Stork meddelar.

Friställning av personalen kommer att ske successivt med början den 3 november 1971. Inneliggande orderstock ger full sysselsättning för totalt 110 man varav cirka 40 är tjänstemän. Orsaken till personalinskränkningarna är sambandet mellan pågående strukturrationalisering och det vikande konjunkturläget.

1996

Polisen i Åmål efterlyser cykelvett. Nu går det inte att vända ryggen till åt de problem som stadens cyklister åstadkommer. En rad klagomål har inkommit från gående som tycker sig bli överkörda. Och polisen i Åmål går ut med en varning.

– De som inte följer gällande regler framöver löper risk att bli bötfällda, säger polisen.

2011

Hagenrundan firar 30 år. Den 20:e augusti är det dags för Hagenrunda. I år firar arrangemanget 30 år och tävlingsledare Jan Hagelbrand, tillsammans med Rolf Karlsson som hoppas att nå målet med 200 deltagare till start.

Sedan 1982 har motionärer och elitidrottare kommit till Hagenberg, strax utanför Åmål, för att tävla eller bara delta i Hagenrundan. Nytt för i år är att det har tillkommit en motionsklass på 4 kilometer utan tidtagning.

Artikeltaggar

ArbeteCyklarHagenrundanJakobsbynJan HagelbrandPolisenSamhälleSemÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.