Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Världsreportern Heimerson pratade lokaljournalistik

Publicerad:
PD:s förre chefredaktör Sune Tholin fick en pratstund med världsreportern Staffan Heimerson under Bokdagar i Dalsland för tio år sedan.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

Åmåls Gjuteri friställer 18 man. 18 man vid Åmåls Gjuteri och Mekaniska Verkstad kommer att friställas i slutet av augusti och början av september. Detta i anledning av att företaget nu lägger ner sitt gjuteri där 10 man plus en gjutmästare är sysselsatta. Som en följd av att gjuteridelen läggs ner permitteras också sju man på verkstadssidan som är sysselsatta med produktion som är direkt förknippad med gjuteriverksamheten. Besked om inskränkningarna har lämnats de anställda och länsarbetsnämnden.

1996

Dalsland vill vara med i storlän. De dalsländska kommunerna vill alla vara med i ett kommande västsvenskt storlän.

Det är kommunstyrelsernas arbetsutskott i de fem Dalslandskommunerna som är helt eniga om att det bästa är ett enda stort län för Västsverige. Arbetsutskotten vill vara med och ta aktiv del av och spela en aktiv roll i en utformning och utveckling av det västsvenska storlänet.

2011

Heimerson hyllade Ehrenmark. Provinstidningen var med på ett hörn på Bokdagar i Dalsland när världsreportern Staffan Heimerson bjöd på en frukostläsning på Café XO:s bakgård.

PD:s chefredaktör och ansvarige utgivare Sune Tholin inledde föreläsningsmorgonen med några ord om tidningshistoria i Åmål och så slog han ett slag för lokaltidningen och dess betydelse för en ort.

Staffan Heimerson, som faktiskt föddes i Karlstad, men som växte upp i Ängelholm, inledde en gång i tiden karriären på Strömstads tidning.

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandLitteraturNäringslivSamhälleSune TholinVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.