Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Betydande skador på fordonen vid bilkollision 1971

Publicerad:
Även för 50 år sedan blev det missuppfattningar i trafiken. I augusti 1971 smällde två bilar ihop i korsningen vid Karlstadsvägen och Steckseniigatan och enligt bilden har många nyfikna samlats vid platsen.
Även för 50 år sedan blev det missuppfattningar i trafiken. I augusti 1971 smällde två bilar ihop i korsningen vid Karlstadsvägen och Steckseniigatan och enligt bilden har många nyfikna samlats vid platsen.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

Ont om arbete i Åmål. Antalet registrerade arbetslösa i Åmåls kommun var i mitten av augusti 125 och antalet anmälda lediga platser 40 mot 67 respektive 91 samma tid i fjol och 51 respektive 66 samma månad 1969. Detta enligt en rapport som inspektör Einar Johansson vid arbetsförmedlingen i Åmål sammanställt för det sammanträde som länsarbetsnämnden håller här i Åmål under ordförandeskap av landshövding von Sydow.

1996

Den skördetid nu kommer med lust och solros stor. Den 10 september är det en stor tävling på Lodjurets förskola. Då avgörs vilken avdelning som lyckats få den största och vackraste solrosen. Och den gulligaste. Men först måste den egenhändigt odlade potatisen ur jorden.

Katarina Karlsson sitter på förskolan Lodjurets veranda och textar en välkomstskylt till alla föräldrar om en familjekväll. Det ska snickras affärsdisk och göras en uteplats borta i skogsbrynet.

2011

Henrik vann världens onödigaste tävling. Motordagen på asfaltsplanen utanför hamnterminalen i Åmål i lördags blev välbesökt. Uppvisningar av både små och stora bilar lockade stora åskådarskaror. Mest uppskattad blev burnouttävlingen, som vanns av Henrik Erlandsson i hans 600-hästkrafters Volvo 940.

– Världens onödigaste grej, men fantastiskt roligt, säger Erlandsson om att göra repor i asfalten.

Vädret var det bästa tänkbara.

Artikeltaggar

AB VolvoÅmålÅmåls djuphamnÅmåls motorklubbArbeteArbetsförmedlingenArbetslöshetFörskolorMotorSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.