Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Han la ned tusentals timmar på paradiset Hanebol

Publicerad:
Många minns Tore Lundgren som jobbade hårt ute vid motionsanläggningen vid Hanebol. För 25 år sedan, vid 73 års ålder, trappade han ner sina arbetsinsatser.
Många minns Tore Lundgren som jobbade hårt ute vid motionsanläggningen vid Hanebol. För 25 år sedan, vid 73 års ålder, trappade han ner sina arbetsinsatser.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1971

Vuxna kan få god skolning i Åmål. För första gången i Åmål kan vuxna erhålla utbildning till fullständig grundskolekompetens genom heltidsstudier på dagtid. Klockan 08.30 i morse började undervisningen på Karlbergsskolan. Flertalet förvärvsarbetande och hemmafruar har 6- eller 7-årig skolgång som grundutbildning, medan dagens ungdom har en obligatorisk 9-årig skola. Genom ämneskurser på kvällstid finns möjlighet att komplettera kunskaperna.

1996

Mister Hanebol drar sig tillbaka. Nu drar han sig tillbaka, skaparen av sport- och fritidsanläggningen Hanebol i Åmål – Tore Lundgren. I 23 år, allt sedan anläggningen kom till, har Tore Lundgren varit anläggningens hustomte. Han har lagt ner tusentals timmar för att skapa det idrotts- och motionsparadis som Hanebol i dag är.

– Skriv nu inte att det bara är min förtjänst. Det har varit många som hjälpt till, säger Tore Lundgren.

2011

Ny räddningsbåt hos Sjöräddningssällskapet i Åmål. Sjöräddningsstationen i Åmål har fått tillgång till ytterligare en räddningsbåt som komplement till Rescue Sune.

Det är insamlade pengar till Johannesfonden som gjort inköpet av en så kallad Rescue Runner möjligt. Officiellt dop av båten blir det i Gaperhult på Värmlandsnäs i början av september. Vid första anblicken ser båten ut som en vanlig vattenskoter.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHanebols friluftsområdeSamhälleSjöräddningssällskapetSkola och utbildningVuxenutbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.