Hoppa till huvudinnehållet

Födelsedag: Halvmaraton i försenad 50-årspresent

Publicerad:
Mats Sjöberg, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Åmål, fyller 51 år på onsdag.
Mats Sjöberg, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Åmål, fyller 51 år på onsdag. Foto: Rasmus Isaksson

Förra året fyllde Mats Sjöberg i Åmål 50 år. Då blev det endast ett försiktigt firande, men i år blir det desto mer firande när han nu fyller 51 år. En av presenterna är startavgiften i ett halvmaraton i Sälen.

På onsdag, den 25 augusti, är det Mats Sjöbergs födelsedag. Han föddes, och växte upp, i Säffle. Därefter gick han i gymnasiet i Åmål och efter gymnasiet läste han vidare till mäklare på en privatskola i Stockholm. Efter studierna började han arbeta på Svensk Fastighetsförmedling i Åmål 1992, där han fortfarande är verksam.

30 år som mäklare

Det vankas med andra ord 30-årsjubileum för honom som mäklare nästa år.

– Ja, så är det, säger Mats Sjöberg. Och det har hänt jättemycket i branschen under den här tiden.

Mats Sjöberg har även satt Åmål på kartan flera gånger då han har blivit uppmärksammad för att vara den mäklare i Sverige som sålt flest fastigheter. Han har varit med på Svensk Fastighetsförmedlings lista över de tio främsta säljarna i många år och 2009 hamnade han första gången överst på listan. 2020 hamnade han återigen högst upp.

– Det handlar om att sälja flest fastigheter, berättar han. Och det gäller oavsett vilken ort man arbetar i.

Hur tror du det går i år? Första platsen igen?

– Det vet jag inte, säger Mats Sjöberg. Men försäljningen har gått bra i år också. Det är nog lika för alla mäklare att det har varit ett bra år på grund av pandemin. Speciellt fritidshus har gått bra. Det är säljarens marknad.

Gillar friluftsliv

Jobbet tar mycket av Mats Sjöbergs tid. Det är långt ifrån ett nio-till-fem-jobb. Men när han inte arbetar gillar han friluftsliv. Han gillar att vara ute och springa eller ta med familjen upp till stugan i Sälen.

– Dit åker vi nästan mer på sommaren än på vintern, säger han.

Och det är i Sälen som han nästa vecka ska springa ett halvmaraton. En födelsedagspresent från hans fru.

Mellan varven försöker Mats Sjöberg även att åka ut på Vänern.

– Vänern är ju så fantastiskt fin, men det blir inte så många gånger vi hinner ut.

Själva födelsedagen kommer dock firas med en vanlig arbetsdag, men lite längre fram blir det några dagar ledigt.

Artikeltaggar

ÅmålFödelsedagarMäklareSvensk fastighetsförmedling

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.