Hoppa till huvudinnehållet

Dalslandsdeckare med Åmålsanknytning signeras i bokhandeln

Publicerad:
Deckarförfattaren Kerstin Bergman signerar sin nya bok i Åmåls bokhandel på torsdag.
Deckarförfattaren Kerstin Bergman signerar sin nya bok i Åmåls bokhandel på torsdag.

På torsdag släpper författaren Kerstin Bergman en ny Dalslandsdeckare, ”Förgätmigej”. Då har läsaren också möjlighet att få sitt exemplar signerat i Åmåls bokhandel.

Bokdagar i Dalsland slår på stora trumman och henne för ”en av Sveriges främsta experter på deckare”. Kanske är det så, Kerstin Bergman är åtminstone ledamot av Svenska Deckarakademin och recensent med inriktning på samma genre.

2020 debuterade hon själv med kriminalromanen ”Oskuld och oleander”, som gick hem både bland tyckare och bokköpare. Dagens Nyheter konstaterade bland annat att: ”Kerstin Bergman har begått en sällsynt elegant debut i pusseldeckargenren.”

Nu kommer uppföljaren, ”Förgätmigej”, där läsaren får följa huvudkaraktären Iris Bure till Kerstin Bergmans eget barndoms sommar-Dalsland. Bland annat figurerar Håverud, Baldersnäs och Håbol i handlingen.

Dalslänningar har också mer handfast fått bidra till boken, då författaren vid ett antal tillfällen bett om hjälp med faktauppgifter via Facebookgruppen ”På gång i Åmål”.

Släppet av ”Förgätmigej” börjar med en signeringsturné som tar Kerstin Bergman till Åmåls och Bengtsfors bokhandlar. Den förra gästas strax efter lunch på torsdagen.

Som avslutning anordnas författarkväll i Ordenshuset i Håbol. Samtalspartner är Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls Bok & PappershandelBokdagar i DalslandDeckareLitteraturVictor Estby

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.