Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Danscentret hade växt ur sin lokal

Publicerad:
För tio år sedan flyttade Danscenter Sofia Westlund in på Fågelmyren. I år avvecklades verksamheten efter att ha funnits i imponerande många år.
För tio år sedan flyttade Danscenter Sofia Westlund in på Fågelmyren. I år avvecklades verksamheten efter att ha funnits i imponerande många år.

1971

SJ skall modernisera huvudverkstaden i Åmål. SJ:s huvudverkstad i Åmål skall moderniseras. Detta kräver ekonomiskt stöd från statsbudgeten, anser SJ bland annat i sin petita. Arbetet med införandet av fjärrblockering fortsätter också. Bland de sträckor som är aktuella för utbyggnad märks Laxå–Kil, Kil–Mellerud och Mellerud–Kornsjö. SJ anser att arbetena i Åmål fyller de krav som ställs för stödberättigad verksamhet.

1996

Grus eller gräs på Karlberg. Karlbergsgymnasiet har fått tillstånd att anlägga en gräsyta på asfaltplanen söder om skolan.

– Viktigast är att vi får bort asfalten, säger fotbollsgymnasiets instruktör Bo Johansson.

Bygg- och miljönämnden i Åmål tillstyrker att ett område vid Karlbergsgymnasiet får anläggas med gräsmatta i stället för asfalt. Utseendet på planen kommer att förändras.

2011

Dansarna flyttar in på Fågelmyren. Danscenter Sofia Westlund flyttar från den gamla kyrkolokalen på Torggatan till nya lokaler över livsmedelsaffären Eurocash på Fågelmyren. Det blir bland annat två danssalar, kafeteria och uppehållsrum för eleverna. Dansskolans ägare Sofia Westlund Englund konstaterar att situationen i lokalen på Torggatan blev ohållbar. Dels har dansverksamheten växt ur lokalen, dels tyckte både angränsande butiker i fastigheten och boende i lägenheterna intill att de stördes av dansverksamheten.

Artikeltaggar

ÅmålFågelmyrenJärnvägKarlbergKarlbergsgymnasietNIUSamhälleSofia Westlund Englund

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.