Hoppa till huvudinnehållet

Henriksson blåst på finalplats vid SM i snabbpistol

Publicerad:
Åmålskytten Michael Henriksson siktar på OS 2028 i grenen snabbpistol.
Åmålskytten Michael Henriksson siktar på OS 2028 i grenen snabbpistol. Foto: Fredrik Tacacho

SM i pistolskytte avgjordes nyligen i kraftiga vindar på Öckerö. Michael Henriksson, Åmåls Sportskytteförening, slutade tvåa i H1-klassen på 499 poäng.

Michael Henriksson upptäckte grenen snabbpistol så sent som för fyra veckor sedan och gjorde således sitt första SM. Och det blev ett tufft sådant. Kraftiga vindar ställde till det för skyttarna nere på Öckerö. Michael Henriksson lyckades ändå skjuta till sig en andraplats i klassen H1, med 499 poäng – en poäng från målsättningen. Bernt Alpenhoff, Malmö pistolklubb, vann klassen på 527 poäng.

– Jag är inte missnöjd, men inte jättenöjd heller. Det var väldigt blåsigt så det var låga resultat rakt igenom, säger Michel Henriksson.

OS-satsning mot Los Angeles 2028 – upptäckte sporten under Tokyospelen

537 poäng krävdes för en plats i finalen. Väl där hade Pontus Schmidt, Zinkgruvans Pistolskytteklubb, möjlighet att ta sitt tredje raka SM-guld, men han fick se sig slagen av Pär Hylander, Sjöormens Pistolklubb. Pontus Schmidt tog silver, medan bronset gick till Per Carlsson, Lövsta Skytteförening.

Nytt mästerskap

Till helgen väntar ytterligare en resa till Öckerö för Michael Henriksson. Då avgörs nämligen regionmästerskapet på SM-banorna.

– Förhoppningsvis blir det lite lugnare med vinden då. Men det blir tufft ändå, många av SM-skyttarna kommer att vara med då också.

Artikeltaggar

Åmåls SportskytteföreningÖckeröOSSkytte

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.