Hoppa till huvudinnehållet

Stark insats av ÅSS-ungdomar bland seniorerna i Karlstad Open

Publicerad:
Åmåls Simsällskaps trupp svarade för en stark insats i Karlstad Open. Överst till vänster Hayk Hakobyan och Albin Svensson. Längst fram Vilma Thorpman och Cornelia Sörqvist.
Åmåls Simsällskaps trupp svarade för en stark insats i Karlstad Open. Överst till vänster Hayk Hakobyan och Albin Svensson. Längst fram Vilma Thorpman och Cornelia Sörqvist. Foto: ÅSS

Fyra deltagare från Åmåls Simsällskap gjorde säsongsdebut i seniortävlingen Karlstad Open, med flera landslagssimmare i bassängen.

Samtliga ÅSS-simmare svarade för bra prestationer.

Äntligen var det dags för ungdomarna i Åmåls Simsällskap att få tävla igen när Karlstads SS bjöd in till Karlstad Open, som en ”kick-off” tävling för den nya terminen. Deltagarna i den tävlingssugna ÅSS-truppen var Albin Svensson (-04), Hayk Hakobyan (-06), Vilma Thorpman (-06) och Cornelia Sörqvist (-07), där samtliga tävlade i klassen 14 år och äldre

Det gjorde så klart att det var svårt att fajtas om medaljer denna gång, då en del av deltagarna var ända upp i 20-årsåldern.

– Men det är ju ändå de egna prestationer jämfört med tidigare tider som är det viktiga – och så här tidigt på säsongen även bara känslan att ha kul och få tävla igen, säger ÅSS-ledaren Christian Sörqvist.

Karlstad Open hade den här gången ett mer spännande upplägg än vanligt. Det var en så kallad skinstävling, vilket var väldigt uppskattat. Det innebar att det tävlades på 50-metersdistanserna i alla simsätten.

Hayk Hakobyan, Albin Svensson, Vilma Thorpman och Cornelia Sörqvist  representerade Åmåls Simsällskap i Karlstad Open.
Hayk Hakobyan, Albin Svensson, Vilma Thorpman och Cornelia Sörqvist representerade Åmåls Simsällskap i Karlstad Open. Foto: ÅSS

När respektive gren var klar seedades de åtta bästa fram och simmade utslagstävling mot varandra (kvartsfinal). Där gick de fyra bästa vidare till nästa omgång (semifinal) och där slogs ytterligare två ut så bara de två bästa blev kvar och simmade final mot varandra. Heaten kördes väldigt tätt – med mindre än tre minuters mellanrum – så det gällde att ha krafter kvar.

– Riktigt kul och spännande att se på, säger Christian Sörqvist.

Dessutom bjöds det på lagkapper som alltid är extra roligt, 4 x 100 meter fritt och 4 x 100 meter medley, där ÅSS var med i båda.

Extra kul var det också att det var riktigt bra deltagare med, tävlingen gästades bland andra av Alicia Lundbladh (uttagen i landslaget) och Johan Rydahl från Helsingborgs Simsällskap, samt Arvid Kvorning från Varberg, som har Sveriges snabbaste tid i år bland 05:orna på 100 meter fjäril. Lite extra pirrigt att stjärnorna fick dela insimningsbana med ÅSS-simmarna på båda passen.

Många duktiga simmare från Skuru SS i Stockholm fanns också bland deltagarna.

Några få veckor

ÅSS-simmarna presterade bra i Karlstad Open, trots bara några få veckor i vattnet.

Cornelia Sörqvist satte personligt rekord i samtliga starter, extra kul med startsträckan på 100 meter frisim också där hon simmade in på fina 1.07,65, vilket är personligt rekord med tre sekunder. 50 meter bröstsim gick också riktigt fort och när tiderna summerades var det bara 1,8 upp till att få simma skinsheat (kvartsfinal).

Vilma Thorpman, Hayk Hakobyan, Albin Svensson och Cornelia Sörqvist
Vilma Thorpman, Hayk Hakobyan, Albin Svensson och Cornelia Sörqvist Foto: ÅSS

Vilma Thorpman hade också hon en stark dag i vattnet. En riktigt fin sträcka på första lagkappen följdes upp med tre nya personliga rekord.

Hayk Hakobyan simmade starkt i alla grenar. På 50 fjäril var han bästa 06:a. På 50 meter bröstsim satte han nytt personligt rekord med tre sekunder och så en snabb 50 fritt på det, 27,58.

Albin Svensson kämpade också bra trots sjukdom i bagaget, samt studier i Karlstad, vilket har gjort att det inte blivit så många träningar ännu. Albin gjorde stabila insatser i samtliga starter, med 1.02 på 100 frisim i både frisims- och medleylagkappen.

ÅSS överpresterade

Och på lagkappen 4 x 100 meter fritt närmast överpresterade ÅSS och simmade i mål på fina 4.19,18 där anmälningstiden var 4.22,84.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SimsällskapKarlstadSimsport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.