Hoppa till huvudinnehållet

Delad glädje för Årets fengersforsare – mångårigt ideellt arbete belönades

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Elsa Dahlstrand är glad och stolt över att bli Årets fengersforsare 2021. Hon tog emot utmärkelsen på plats vid Lanthandelns dag i lördags.
Elsa Dahlstrand är glad och stolt över att bli Årets fengersforsare 2021. Hon tog emot utmärkelsen på plats vid Lanthandelns dag i lördags. Foto: Andreas Dagström

Det blev två personer som fick dela på utmärkelsen Årets fengersforsare. Elsa Dahlstrand och Kenneth Strand hyllas för sina många goda insatser.

Tidigare har det varit byalaget som stått bakom Årets fengersforsare, men nu är det utvecklingsrådets ansvarsområde. Övergången markerades genom valet av två istället för en mottagare.

– Det tyckte vi var trevligt, säger utvecklingsrådets David Ekelund, före motiveringarna lästes upp.

Ena utmärkelsen gick till Kenneth Strand, som länge varit en ideell kraft att räkna med i bygden. Han har också varit med och skapat många uppskattade traditioner, samt bistått med hjälp när barn eller vuxna velat spela in musik.

Kenneth Strand och Elsa Dahlstrand delar på priset år 2021. Elsa Dahlstrand var också med när FFUR, Fengersfors-Fröskogs utvecklingsråd, i efterhand lämnade över diplom och blommor också till Kenneth Strand.
Kenneth Strand och Elsa Dahlstrand delar på priset år 2021. Elsa Dahlstrand var också med när FFUR, Fengersfors-Fröskogs utvecklingsråd, i efterhand lämnade över diplom och blommor också till Kenneth Strand. Foto: Monica Lindstrand

Kenneth Strand kunde dessvärre inte närvara under lördagens utdelning, men publiken fick i alla fall veta att han gillar räkor, revbensspjäll och godis.

Den andra utmärkelsen gick till Elsa Dahlstrand, för hennes stora och breda engagemang. På meritlistan finns allt från diverse hantverkskurser till ett långvarigt engagemang i byalaget.

– Tack så mycket, jag är jätteglad, sa en rörd Elsa Dahlstrand, efter att ha fått blommor och diplom i sina händer. Det är ett bevis på att man kämpat och det ska jag fortsätta med, så ni kommer nog höra av mig fler gånger.

Elsa Dahlstrand har i många år varit en av de ansvariga för priset och har varit med och valt bland kandidaterna, men efter att byalaget lades ned, lämnades ansvaret förra året till Fengersfors-Fröskogs utvecklingsråd.

Den gången blir föreningen Not Quite kollektivt Årets fengersforsare.

Efterlängtad folkfest vid lanthandeln i FengersforsNot Quite är Årets fengersforsare

Artikeltaggar

Elsa DahlstrandFengersforsFFUR – Fengersfors-Fröskogs utvecklingsrådKenneth StrandSamhälleÅrets Fengersforsare

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.