Hoppa till huvudinnehållet

Simhallen öppnar igen – med begränsningar

Publicerad:
Simhallen öppnar med begränsningar, i väntan på politiskt beslut angående renoveringen. Martin Eklund är driftledare för simhallen i Åmål.
Simhallen öppnar med begränsningar, i väntan på politiskt beslut angående renoveringen. Martin Eklund är driftledare för simhallen i Åmål. Foto: Fredrik Tacacho

I väntan på en politisk enighet kring simhallsrenoveringen öppnade i tisdags Åmåls simhall igen efter coronastängningen.

– Det är bra att vi kan öppna, sedan är det aldrig roligt att öppna en reducerad anläggning, säger Martin Eklund, driftledare på simhallen.

Efter att ha hållit coronastängt i tio månader har Åmåls simhall öppnat för allmänheten igen. Simhallen har tidvis varit öppen för skolor och föreningar under pandemin, men allmänheten har inte haft tillträde till anläggningen sedan den 31 oktober förra året, när smittotalen rusade i höjden.

Verksamheten kommer dock att vara begränsad, dels på grund av pandemin, dels på grund av att underhållet av flera av bassängerna är eftersatt och inte uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på badvattenrening.

25-metersbassängen kommer exempelvis endast att vara öppen för motionssim. Antalet badande kommer att vara dimensionerat för att klara Folkhälsomyndighetens nya krav på badvattenrening.

Stora bassängen är inte öppen för vattenlek på grund av kakelplattornas dåliga skick. Kaklet har gett upphov till flera skärskador bland besökarna.

– Det är ingen säker bassäng för lek längre, säger Martin Eklund, driftledare på simhallen.

Undervisningsbassängen är helt stängd till vidare, medan rehabbassängen håller öppet för allmänheten när den inte används för bokningar eller för skolans simundervisning. Leklandet och bubbelpoolen håller öppet som vanligt.

Anläggningen lämpar sig således bäst för simmare och småbarnsfamiljer för tillfället.

– I och med att vi inte vet när renoveringen kommer att påbörjas säljer vi bara engångsbiljetter nu, säger Martin Eklund.

Undervisningsbassängen är avstängd i väntan på renoveringen.
Undervisningsbassängen är avstängd i väntan på renoveringen. Foto: Fredrik Tacacho

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls simhallFritid och livsstilMartin Eklund

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.