Hoppa till huvudinnehållet

Nattens skottlossning: ”Det är chockartat”

Publicerad:
Johanna Skog jobbar på Coop i Bäckefors. Precis som så många andra har hon inte hört eller sett något av natten händelse, men tycker att situationen är olustig.
Johanna Skog jobbar på Coop i Bäckefors. Precis som så många andra har hon inte hört eller sett något av natten händelse, men tycker att situationen är olustig. Foto: Helena Lindgren

Invånarna i Bäckefors vaknade till nyheten att det under natten har varit skottlossning i centrala samhället. På fredagsmorgonen var det många ortsbor som upplevde en känsla av otrygghet.

– Det är chockartat. Det är ju inget man tror ska hända här. Visst har det varit perioder då det har varit lite mer oroligt, men inte på den här nivån. Man känner sig ju otrygg när något sådant sker, men det är ju inget som händer varje dag i alla fall, säger Johanna Skog, som jobbar på Coop.

Hon bor i samhället, men har inte sett eller hört något av nattens händelse, vilket få verkar ha gjort.

I NATT: Fem gripna och anhållna efter skottlossning
Pernilla Karlsson, med barnen Amanda Nyman och Oscar Nyman, bor i centrala Bäckefors. ”Man tänker ju på de små, man vill ju att de på ett tryggt sätt ska kunna gå själva till skolan på sikt, säger hon.
Pernilla Karlsson, med barnen Amanda Nyman och Oscar Nyman, bor i centrala Bäckefors. ”Man tänker ju på de små, man vill ju att de på ett tryggt sätt ska kunna gå själva till skolan på sikt, säger hon. Foto: Helena Lindgren

Pernilla Karlsson bor också i samhället med sina två barn och sambo, men inte heller hon har hört eller sett något.

– Vi bor i närheten av stationen, men vi har inte hört något. Jag tycker det är lite otrevligt, det känns som att det blir mer och mer brott i Dalsland. Man tänker ju på de små, man vill ju att de på ett tryggt sätt ska kunna gå själva till skolan på sikt, säger hon.

Eva Bergman och hennes man bor granne med festplatsen Granbacka. Hon var uppe till klockan 12 och tittade på tv, men inte heller hon hörde något utöver det vanliga.

– Det är ju otäckt när det kommer så nära. Jag sover alltid med öppet fönster men jag inte hört något, säger hon.

Artikeltaggar

BäckeforsBefolkningBrott & blåljusCoopDalslandGrov misshandelGrovt vapenbrott

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.