Hoppa till huvudinnehållet

Fotograf fyller 50 – firar med stor fest och egendesignad pizza

Publicerad:
Malin Robertsson Harén vid vernissagen av sin utställning ”Platser jag varit på, platser jag bott på”, i Färgelanda konsthall.
Malin Robertsson Harén vid vernissagen av sin utställning ”Platser jag varit på, platser jag bott på”, i Färgelanda konsthall. Foto: Mattias Modéen

Efter två avskalade jubileumsfödelsedagar i rad slår den Fengersforsbaserade fotografen Malin Robertsson Harén på stort när hon firar sin 50-årsdag på lördag.

– Vi blir 80 personer så jag har lagat jättemycket mat, säger hon.

Det är med blandade känslor Malin Robertsson Harén förbereder sig för sitt jubileum – på söndag fyller hon 50 år.

– Det är inget kul att bli äldre. Åren går så himla fort, jag känner mig fortfarande som 30, säger hon.

Det positiva är att hon får tillfälle att samla nära och kära. Och det är på tiden efter blygsamt firande vid de två senaste jubileumstillfällena. När hon fyllde 30 år bodde hon i New York.

– Jag fyllde år dagen efter terrorattackerna så då blev det inget firande.

Tio år senare, på sin 40-årsdag, flydde hon fältet och firade sin födelsedag i Kroatien.

Med det sagt är det upplagt för en brakfest när hon firar 50.

– Vi kommer att vara vid Knarrbysjöns dansbana.

Bastun är bokad, grillen kommer att tändas, en stor buffé kommer att dukas fram och scenen kommer att vara öppen för den som vill bjuda på något under kvällen.

Runt 80 personer, allt från barndomskompisar till släktingar, är anmälda till den stora festen.

Vad önskar du dig?

– Jag är jätteglad om mina gäster tar sig hit bara. Om jag ska önska mig något så är upplevelser alltid roligt, någon konsert eller middag.

I samband med hennes födelsedag har hon fått äran att designa fredagens specialpizza på Brukets godaste i Fengersfors: en skaldjurspizza inspirerad av pastarätten vongole.

– Jag gjorde det för flera år sedan också och nu blir det en favorit i repris.

På tal om pizza, hur går det med pizzaboken du håller på med?

– Det går ganska bra. Den skulle bli färdig till i jul var planen men det tror jag inte vi hinner. Coronan kom emellan och har stoppat upp lite.

Boken är baserad på Brukets godaste fredagspizzor och de dalslänningar som genom åren fått designa sina egna specialpizzor.

– Det blir en mix av kokbok och personporträtt kan man säga.

Malin Robertsson Harén står för bilderna medan Sandra Ottosson och Lisa Malm på Brukets godaste kommer att göra intervjuerna. Jonathan Malm kommer sedan att anlitas för finishen.

– Han ska hjälpa oss att krydda texterna med sitt fina språk.

Artikeltaggar

FengersforsFödelsedagarFotografering

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.