Hoppa till huvudinnehållet

Elehn körde Strong De La Hoya till fjärde årssegern

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Anders Elehn och Strong De La Hoya hade bra kontroll på upploppet.
Anders Elehn och Strong De La Hoya hade bra kontroll på upploppet. Foto: Björn Martinsson

Härligt med värmande hemmaseger på Åmålstravet, då Strong De La Hoya visade framhovarna för fjärde gången i år.

I uttagningen till dam-SM kvalade Stepping Moneyboy och Linda Sedström och Souvenir D’Inverne och Sofia Adolfsson in till finalen på Åby.

Varmt och gott väder när Åmål körde sina söndagstävlingar där temperaturen visade 22 grader, vilket är riktigt skönt i september. Dock kom lite regn vid slutet av tävlingsdagen men inget som störde nämnvärt.

Uttagningen till dam-SM gick till Stepping Moneyboy och Linda Sedström som segrade före Souvenir D’Inverne och Sofia Adolfsson och båda ekipagen är inkvalade till Åby den 9 oktober.

Favoriten Firebird Scoop fungerade inte alls, var tidigt slagen och hade kanske mått bäst av att vara kvar i stallet denna dag!

Åmålstravets V5-omgång inleddes med en ny fin seger för hemmahästen Strong De La Hoya och Anders Elehn.

Ann-Christin Edvardsson tränar den reslige sexåringen som för fjärde gången i år kördes till seger av Anders Elehn. Samtliga segrar har kommit på hemmabanan Mörtebol.

Från sitt fina läge på grunddistans styrde Elehn resolut mot ledningen och sedan var i princip matchen över. Efter att ha ökat trycket sista kilometern var Strong De La Hoya ensam på fotot före O.M. Gemma och Victor C.

– Han är väldigt bra och gör det han ska och då är det inte så svårt, säger Anders Elehn, som nu finns med i toppen av championligan.

Kallblodsloppet gick inte oväntat till Norge och detta genom Mjölner Hera där Dagfinn Aarum fick rycka in som kusk. Ledande Linnjerka stretade emot från ledningen, men fick på upploppet ge sig för en duktig Mjölner Hera, som tog karriärens första seger i fjärde starten. Jan Roar Mjölneröd är uppfödare, ägare och tränare.

 • Stepping Moneyboy och Linda Sedström kopplar greppet.
  Stepping Moneyboy och Linda Sedström kopplar greppet. Foto: Björn Martinsson
 • Edler och Selma Lindberg.
  Edler och Selma Lindberg. Foto: Björn Martinsson
 • Boots Hanson och Jonas M Oscarsson.
  Boots Hanson och Jonas M Oscarsson. Foto: Björn Martinsson
 • Conrads Diderot och Magnus Jakobsson.
  Conrads Diderot och Magnus Jakobsson. Foto: Björn Martinsson
 • Mjölner Hera och Dagfinn Aarum.
  Mjölner Hera och Dagfinn Aarum. Foto: Björn Martinsson
 • Murakami och Marcus Hultman.
  Murakami och Marcus Hultman. Foto: Björn Martinsson
 • 16-åriga Selma Lindberg från Årjäng intervjuas i vinnarcirkeln av Patrik Nilsson.
  16-åriga Selma Lindberg från Årjäng intervjuas i vinnarcirkeln av Patrik Nilsson. Foto: Björn Martinsson
 • Zolatin och Magnus Jakobsson.
  Zolatin och Magnus Jakobsson. Foto: Björn Martinsson

I lärlingsloppet, som också var V5-avdelning 3, gick också segern till Norge och nu var det Boots Hanson som skar mållinjen först för Jonas M Oscarsson. Bra avslutning av skrällen Västerbo Marbre och Milles Goofy.

Stor skräll i V5-avdelning 4 genom Murakami, som bara var bäst i detta sprinterlopp, som för övrigt innehöll många galopperande ekipage. Färjestads Thomas Karlsson tränar femåringen som kördes till seger av Marcus Hultman. Ekipaget gav glada oddset 40,20 och var streckat på blott två procent.

Årjängs Selma Lindberg inledde söndagstävlingarna genom att ta hem Juniorchansen med familjens femåring Edler, som vann lätt på fina 1.14,3a/1 680 meter. För övrigt 16-åriga Selma Lindbergs andra seger i karriären.

Innan V5-spelet tog sin början blev det seger för Zolatin och Magnus Jakobsson som levererade en fin långspurt och var smått överlägsna när ledande Cameron Wake galopperade i sista sväng.

Avslutade eftermiddagen gjorde Magnus Jakobsson med Maria Törnqvist-tränade Conrads Diderot, som vann mycket lätt före hemmahästen Towbar och Kristian Lindberg.

Artikeltaggar

Anders ElehnMörtebolTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.