Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls OK i framkant på DM – flera löpare tog dubbla guld

Publicerad:
Åmåls OK:s Oscar Ahlstedt och Simon Skott högst upp på pallen i H12-klassen. Eds SK:s Hampus Gustafsson och Oskar Galle blev tvåa medan Uddevalla OK:s Erik Läckström och Arvid Härdig tog hand om tredjeplatsen.
Åmåls OK:s Oscar Ahlstedt och Simon Skott högst upp på pallen i H12-klassen. Eds SK:s Hampus Gustafsson och Oskar Galle blev tvåa medan Uddevalla OK:s Erik Läckström och Arvid Härdig tog hand om tredjeplatsen. Foto: Märit Gustafsson

Åmåls OK fortsätter att stå sig starkt i distriktet. När natt-DM och stafett-DM i helgen avgjordes i Ed och Uddevalla sprang Åmåls OK hem totalt 22 medaljer, varav tolv guld.

13 medaljer, varav sex guld, blev Åmåls OK:s facit när natt-DM avgjordes i Ed i fredags.

76 personer anammade inbjudan när Eds SK på fredagskvällen arrangerade natt-DM med utgångspunkt från Motionsgården Tavlan.

18 av de startande kom från Åmåls OK. En stark trupp skulle det visa sig.

Albin Skott (H16), Alva Olsson (D14), Eric Åhl (H14), Jonna Åhl (D12), Oscar Ahlstedt (H12) och Kristina Hellström (D40) kan alla titulera sig distriktsmästare efter fredagens tävlingar.

Klubben tog dessutom fyra silvermedaljer genom Noah Olsson i H14, Emma Hellström i D12, Michaela Källstrand i D40 och Saga Källstrand i D16.

Alice Källstrand (D12), Jörgen Åhl (H21) och Lina Ahlstedt (D16) tog varsin bronsmedalj.

Tre Åmålslöpare tar plats i distriktets USM-trupp

Helgen innehöll ytterligare en DM-tävling – stafett vid Hafstens camping i söndags. Herrestads AIF och Uddevalla IS arrangerade budkavlen som avgjordes med tvåmannalag där varje löpare sprang två sträckor.

Åmåls OK hade ytterligare en bra dag och tog sex klassegrar.

Emma Hellström och Eira Olsson tog hem D12-klassen före klubbkompisarna Alice Källstrand och Jonna Åhl. Simon Skott och Oscar Ahlstedt var snabbast i H12-klassen i tuff konkurrens. I D14-klassen segrade Elsa Ellen och Alva Olsson. H14-klassen vanns av Arvid Eriksson och Eric Åhl. I D80-klassen tog Michaela Källstrand och Kristina Hellström en klar seger.

Då H18-klassen ströks på grund av för få anmälda valde 17-årige David Hermansson och 15-årige Albin Skott att kliva upp i H21-klassen. Ungdomarna gjorde en riktigt stark budkavle och sprang in som tvåa, efter Uddevalla OK:s förstalag. Men då det senare framkom att Uddevallalaget sprang med en löpare tillhörande en klubb utanför distriktet tilldelades Åmålskillarna DM-guldet.

Totalt blev det nio medaljer för Åmåls OK i stafett-DM.

Pontus Nilsson och Noah Nilsson blev trea i H14 och Saga Källstrand och Lina Ahlstedt blev trea i D16.

Artikeltaggar

Åmåls OKDM i orienteringOrienteringUddevalla

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.